to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 06.08.2017

Κοινωνία

Μετά από παρέμβαση του Σωματείου: Τέλος στον εξευτελισμό για τους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο της «ICAP»

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά αγενούς και επιθετικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο εντός της ICAP, ο Σύλλογος των εργαζομένων ενημέρωσε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και δηλώνει ότι τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς έχουν ήδη εξαλειφθεί


Το θέμα της ανάρμοστης, αγενούς και επιθετικής συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο «Icap Outsourcing Solutions» τέθηκε σε συνάντηση του Σωματείου των εργαζόμενων της εταιρείας με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. 

Η ανταπόκριση της εταιρείας, ήταν άμεση και τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς έχουν ήδη εξαλειφθεί», αναφέρει το Σωματείο και τονίει: «Η επιθετική συμπεριφορά στους εργασιακούς χώρους με ενέργειες, λόγια, πράξεις, χειρονομίες, προσβάλλουν την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια, τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας του, και δημιουργούν εχθρικό, εκφοβιστικό, υποτιμητικό, ταπεινωτικό και προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον. Οι αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, σε ότι αφορά την αποδοτικότητα και τις οικονομικές επιδόσεις είναι σημαντικές, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το επίπεδο απόδοσης ενός εργαζόμενου που υφίσταται τέτοια συμπεριφορά, μπορεί να σημειώσει πτώση κατά 80% όσον αφορά τις ικανότητές του, τις αντιστάσεις του στο εργασιακό άγxος και την προσοχή του».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, σε επιστολή του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Φραγκιαδάκη, καταγγελόταν η απαράδεκτη συμπεριφορά της υπαλλήλου της Τράπεζας κας. Αγγελικής Κασιμάτη προς εργαζόμενη στην Τράπεζα η οποία εργαζόταν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Εργασιών και Εναλλακτικών Δικτύων, Υποδιεύθυνση Υποστήριξης Contact Center, Τμήμα Internet Banking μέσω της ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS.

«Καταγγέλλουμε την εξευτελιστική συμπεριφορά  απέναντι στους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών από την συγκεκριμένη υπάλληλο καθώς και το γεγονός ότι όταν η συνάδελφός μας τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά αυτή, απολύθηκε!», ανέφερε ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.  (εδώ αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα του left.gr).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων:

«Την Τετάρτη, 19/07/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρείας Icap Outsourcing Solutions. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ανάρμοστης, αγενούς και επιθετικής συμπεριφοράς προς τους συναδέλφους - εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο εντός της ICAP. Ενημερώσαμε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο εργασίας.

Η ανταπόκριση της εταιρείας, ήταν άμεση και τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς έχουν ήδη εξαλειφθεί. Η επιθετική συμπεριφορά στους εργασιακούς χώρους με ενέργειες, λόγια, πράξεις, χειρονομίες, προσβάλλουν την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια, τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας του, και δημιουργούν εχθρικό, εκφοβιστικό, υποτιμητικό, ταπεινωτικό και προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον. Οι αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, σε ότι αφορά την αποδοτικότητα και τις οικονομικές επιδόσεις είναι σημαντικές, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το επίπεδο απόδοσης ενός εργαζόμενου που υφίσταται τέτοια συμπεριφορά, μπορεί να σημειώσει πτώση κατά 80% όσον αφορά τις ικανότητές του, τις αντιστάσεις του στο εργασιακό άγxος και την προσοχή του..

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές για κανένα λόγο. Απευθυνθείτε άμεσα στους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για κάθε εργασιακό ζήτημα . Με έγκαιρες παρεμβάσεις μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα αιτήματά μας μεταφέρονται προς τη Διοίκηση, ότι υπάρχει ακριβής ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και έτσι αποτρέπονται καταστάσεις που επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και δεν ωφελούν κανέναν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)