to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 15.02.2018

Διεθνή

Μετά το αιματοκύλισμα, ο Τραμπ ψάχνει βολικές δικαιολογίες για να μην αγγίξει την οπλοκατοχή

«Τόσα σημάδια ότι ο εκτελεστής ήταν διανοητικά διαταραγμένος, είχε αποβληθεί κιόλας για κακή και ενοχλητική συμπεριφορά», έγραψε σε tweet, ενώ σε σύντομο διάγγελμα αρκέστηκε να πει ότι «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των σχολείων». Ωστόσο, ο υπ. Οικονομικών της κυβέρνησής του ζήτησε πραγματική δράση κατά της οπλοκατοχής


O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα, σε σύντομο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των σχολείων και την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών.

Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στον έλεγχο της οπλοκατοχής ή την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα αυτό.

Και σε μήνυμα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε: «Τόσα σημάδια ότι ο εκτελεστής ήταν διανοητικά διαταραγμένος, είχε αποβληθεί κιόλας για κακή και ενοχλητική συμπεριφορά. Γείτονες και συμμαθητές έλεγαν ότι ήταν μεγάλο πρόβλημα. Να αναφέρετε πάντα τέτοια περιστατικά στις αρχές, ξανά και ξανά» (!)

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκριναν δριμύτατα την ρεπουμπλικανική κυβέρνηση επειδή αρνείται να προωθήσει νομοθεσία για την εντατικοποίηση των ελέγχων στους επίδοξους αγοραστές όπλων.

"Είναι τρομερό. Τριάντα άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά από κάποιον που χρησιμοποιεί όπλο και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λέμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες;" σχολίασε ο βουλευτής Μάικ Τόμσον.

Πέρσι, το Κογκρέσο ακύρωσε τις ρυθμίσεις που είχαν εγκριθεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα και καθιστούσαν δυσκολότερο να περάσουν τους ελέγχους τους FBI οι άνθρωποι που πάσχουν από βαριά ψυχική ασθένεια για να αποκτήσουν όπλο. Το Κογκρέσο υποστήριζε ότι ο κανονισμός αυτός στερούσε από τους ψυχικά ασθενείς το δικαίωμά τους στην οπλοκατοχή.

Τουλάχιστον ένα μέλος της κυβέρνησης Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να αναλάβει δράση. "Προσωπικά, πιστεύω ότι η βία των όπλων είναι η τραγωδία που είδαμε χθες και καλώ το Κογκρέσο να εξετάσει αυτά τα ζητήματα", είπε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)