to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 06.06.2014

Πολιτική

Μετά το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στην Ολομέλεια: Στις 17/6 ξεκινούν οι εργασίες των θερινών τμημάτων

Σειρά νομοσχεδίων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς δεν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία τους, λόγω του κλεισίματος της Ολομέλειας της Βουλής, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από το Α' θερινό Τμήμα


Μετά το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας, στις 17 Ιουνίου θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή, οπότε και ξεκινάνε οι εργασίες του Α' Θερινού Τμήματος, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου. Οι εργασίες του Γ΄ θερινού Τμήματος θα αρχίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Οκτωβρίου.

Σειρά νομοσχεδίων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς δεν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία τους, λόγω του κλεισίματος της Ολομέλειας της Βουλής, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από το Α' θερινό Τμήμα.

Μεταξύ αυτών των νομοσχεδίων είναι:

* Του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, και Θεσσαλονίκης».

* Του Υπουργείου Υγείας που αφορά Προσαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο Κοινοτικής Οδηγίας για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση καθώς και Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία.

* Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής».

* Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Θυμίζουμε το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το απαράδεκτο κλείσιμο της βουλής: 

«Το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο κλείσιμο της βουλής συνιστά μια απαράδεκτη πράξη που συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση της δημοκρατίας. Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και του Η. Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο. Ο πρωθυπουργός, όμως, είναι έκθετος για τη χθεσινή του απόφαση να κλείσει άρον-άρον τη βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου».  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)