to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:22 | 25.04.2013

Πολιτική

Μεσσηνία: Διαγραφές στελεχών της ΝΔ για «συγχρωτισμό» τους με τη Χρυσή Αυγή

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής, διεργασιών, συζητήσεων, αλλά και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για μέχρι πρότινος μέλη της, καθώς η δράση τους δεν ήταν σύμφωνη με τη γραμμή του κόμματος.



Έτσι χθες, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Περικλής Μαντάς και θέμα «Παραπομπή στην πειθαρχική επιτροπή, με αίτημα διαγραφής, μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μεσσηνίας», έγινε γνωστό ότι για τρία στελέχη της, μεταξύ αυτών ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας, κατατίθεται αίτημα στα όργανα του κόμματος με σκοπό τη διαγραφή τους.
Τα άλλα δύο είναι η Βενετία Λιακουνάκου, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, και ο  Γιάννης Ανδρουτσόπουλος. Οι δύο για το «συγχρωτισμό» τους με τη Χρυσή Αυγή και η Β. Λιακουνάκου για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε πολιτικές συμπεριφορές μελών του κόμματός μας, οι οποίες δε συνάδουν ούτε με τις αξίες ούτε με τις αρχές της παράταξής μας.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον να επιδείξουν τη στοιχειώδη ευθιξία και να ζητήσουν τη διαγραφή τους από μέλη του κόμματός μας, όλοι αυτοί που όψιμα διαπίστωσαν ότι δεν “καλύπτονται” πολιτικά από τη Ν.Δ.

Αντ’ αυτού, προκαλούν με τη στάση τους όλους εμάς τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο, οι οποίοι έχουμε συνταχθεί στον αγώνα του προέδρου μας, του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να σηκωθεί η πατρίδα μας ξανά στα πόδια της.
Γνωρίζουμε, όμως, καλά, τόσο την πορεία τους όσο και τα “προνόμια” που κατείχαν και κατέχουν όλα τα χρόνια που αποτελούσαν μέλη της παράταξής μας. Η ανοχή μας, όμως, τελείωσε. Στη Νέα Δημοκρατία δε χωρούν πολιτικοί καιροσκόποι.

Παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή του κόμματός μας, με το αίτημα της διαγραφής τους από το μητρώο μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης, οι Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης, Λιακουνάκου Βενετία και Μπάκας Ιωάννης».


Βέβαια, η παραπάνω απόφαση δημιουργεί πολιτικά προβλήματα και στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, ο οποίος μέχρι σήμερα, αν και στέλεχος του κόμματος και υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, κρατά στάση σιωπής στις διάφορες ενέργειες μελών της παράταξής του. Θα επιχειρήσει μία ανάλογη καταδικαστική κίνηση ή θα αρκεστεί (σ.σ. για ορισμένους λόγω ψηφοθηρικών λόγων) να επαναλάβει το παλιότερο: «Είμαι δήμαρχος με ιδεολογική ταυτότητα και κατεύθυνση, αλλά είμαι ανεξάρτητος». Μάλιστα, ο κ. Νίκας έχει θελήσει να ξεκαθαρίσει ότι «για το Δήμο υπεύθυνος είμαι εγώ». 

Πηγή: tharrosnews.gr - Του Αντώνη Πετρόγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)