to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 14.10.2016

Κοινωνία

Μέσω ΕΣΠΑ η λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων-Φαρμακείων στη Θεσσαλία

Μέσω ΕΣΠΑ και για τρία χρόνια θα λειτουργήσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία-Φαρμακεία στους δήμους των πρωτευουσών των νομών της Θεσσαλίας, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, προκηρύχθηκε η σχετική δράση του ΠΕΠ 2014-20 προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.


 Ωφελούμενοι είναι ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, ωφελούμενοι του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η πρόσκληση έγινε με βάση την εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης και αντιμετώπισης της φτώχειας στη Θεσσαλία (ΠΕΣΚΕ), η οποία προέκυψε μετά εκτεταμένη κοινωνική διαβούλευση. Η κάλυψη των τεσσάρων μεγάλων πόλεων και δήμων της Θεσσαλίας (Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας), καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Θεσσαλίας και ωφελουμένων από τις δομές αυτές.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως αναφέρεται, αφορά τη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά την παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα πρέπει να εξασφαλίζεται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών θα είναι άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (όπως ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστό χώρο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)