to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 05.02.2013

Διεθνή

Μεσάαλ: Η Χαμάς δεν θα δεχθεί προσωρινά σύνορα για την Παλαιστίνη

Ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι τα λεγόμενα ότι το κίνημά του δέχθηκε ένα παλαιστινιακό κράτος με προσωρινά σύνορα, είναι κατασκευασμένα.


 Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μεσάαλ, που μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι της Ιορδανίας, το Σάββατο το βράδυ, και στην οποία επιβεβαίωσε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε υποκατάστατο για την Παλαιστίνη».


Ο ηγέτης της Χαμάς περιέγραψε την πρόσφατη επίσκεψή του στην ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν ως ένα θετικό βήμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης βασισμένης στη διαφάνεια και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Χαμάς και της ιορδανικής ηγεσίας.


Συζήτησε με την ιορδανική ηγεσία τις εξελίξεις στις παλαιστινιο-ιορδανικές σχέσεις, πέραν από την παλαιστινιακή συμφιλίωση, την ενίσχυση της εθνικής ενότητας και την αραβο-ισραηλινή διένεξη.


Ο Μεσάαλ καλωσόρισε το ρόλο της Ιορδανίας στην εφαρμογή της παλαιστινιακής συμφιλίωσης, υπογραμμίζοντας ότι ο παλαιστινιακός διχασμός συνιστά άχθος για όλο το αραβικό έθνος.


Σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι το κίνημά του δεν μπορεί να στέκεται στο πλευρό του συριακού καθεστώτος ενάντια στο λαό του, ιδιαίτερα μετά που έσυρε τους παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς στη Συρία, στην εσωτερική συριακή σύγκρουση.

Πηγή: PIC


Aπό το Intifada.gr


Διαβάστε σχετικά:

[04/02/2013] Δυτ. Όχθη: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η εκπρόσωπός του, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε περισσότερες από 25 συλλήψεις τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Δυτική Όχθη. Από τους 25 συλληφθέντες, οι 23 έχουν σχέση με τη Χαμάς, τρεις μάλιστα είναι και βουλευτές.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)