to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 13.05.2015

Διεθνή

Μέσα στα ερείπια ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Γάζα (βίντεο)

Στη Γάζα χθες, Τρίτη, ξεκίνησε μέσα στα ερείπια της συνοικίας Shujaiya το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάζας...


Το Karama-Gaza Human Rights Film Festival  (Red Carpet) είναι ένα φεστιβάλ για μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες με αφηγηματικό/ντοκιμαντερίστικο χαρακτήρα. Διεξάγεται στη λωρίδα της Γάζας μεταξύ 12 και 14 Μαϊου. Είναι το πρώτο φεστιβάλ που επικεντρώνεται στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη αλλά και στον κόσμο. 



"..Ίσως καθήσεις παν’ απ’ το χωριό μας σαν εφιάλτης τρόμου εχθρέ του ήλιου
αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι..."

Σαμίχ Κάσεμ



 



Να θυμίσουμε οτι στις 21 Ιουλίου 2014 έγινε η σφαγή στην Shujaiya:

Δεκάδες σκοτώθηκαν καθώς το Ισραήλ βομβάρδισε την ανατολική πόλη της Γάζας
(απο άρθρο της 21/7/2014)

''Δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς το Ισραήλ σφυροκόπησε αδιακρίτως την ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας την Shujaiya.
Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Dr Ashraf al-Qidra δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ,ότι 60 πτώματα έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα συντρίμμια των σπιτιών και των πολυκατοικιών, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 200.
Αλλά ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι μαλλόν υψηλότερος.Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είπε ότι συντόνισε μια δίωρη «ανθρωπιστική εκεχειρία» για να επιτρέψει τη διάσωση των τραυματιών και την περισυλλογή των πτωμάτων.
Η σφαγή αυτή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 420 από την εισβολή και την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που τώρα μπαίνει στην δεύτερη βδομάδα. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, με πολλούς κατοίκους να αναζητούν καταφύγιο στα σχολεία που ελέγχουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Η Γάζα είναι μια μικρή περιοχή, αποτελεί το σπίτι για 1,8 εκατομμύρια άτομα, και πουθενά σε αυτή την περιοχή δεν μπορούν να προστατευθούν από τις ισραηλινές χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες επιθέσεις. Η στρατιωτική δικτατορία της Αιγύπτου, στενά δεμένη με το Ισραήλ, έχει κρατήσει το πέρασμα της Ράφα καλά κλεισμένο...''

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)