to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 11.12.2013

Διεθνή

Μέσα σε πανηγυρισμούς: Η Γερουσία της Ουρουγουάης νομιμοποίησε την παραγωγή και πώληση μαριχουάνας

Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο


Ο σχετικός νόμος που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης στην Ουρουγουάη υπό την εποπτεία του κράτους εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα.

Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου. Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία δίνει στο κράτος τον έλεγχο στην καλλιέργεια και την πώληση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σπρώχνοντας την Ουρουγουάη στο ίδιο κλαμπ με τις αμερικανικές πολιτείες του Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, την Ολλανδία και την Ισπανία, που επιτρέπουν ή ανέχονται την παραγωγή της κάνναβης σε ιδιωτικό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της ψηφοφορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο νομοθετικό μέγαρο στο Μοντεβιδέο όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του μέτρου γιόρταζαν τη «μεγάλη μέρα» σε μια περιοχή όπου ήταν έντονη η μυρωδιά της κάνναβης, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

People march for the legalization of marijuana towards the Legislative Palace in Montevideo, on December 10, 2013, as the Senate discuss a law on the legalization of marijuana's cultivation and consumption. (AFP Photo/Pablo Porciuncula)

Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες.

Τα κλαμπ μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)