to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 10.03.2020

Κοινωνία

Μέσα μαζικής διάδοσης του σκοταδισμού σε βάρος της δημόσιας Υγείας (βίντεο)

Συνεχίζουν να παρουσιάζουν ως ισότιμες τις οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό με τη σκοταδιστική και μεσαιωνική «άποψη» της Εκκλησίας ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ασθένειες!


Σαν επιδημία εξαπλώνονται, με την ανοχή τη κυβέρνησης και της δικαιοσύνης και με μερίδα ΜΜΕ να λειτουργεί ως ντουντούκα, τα «κρούσματα» ιερέων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία υποστηρίζοντας ότι είναι «ασφαλείς» όσοι μεταλαμβάνουν.

Το πρώτο, ίσως, τέτοιο παράδειγμα, ήταν η αναπάντητη επίδειξη αναλγησίας (απέναντι στους πιστούς) και σκοταδισμού από ιερέα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης:

Η «απόφαση» της Ιεράς Συνόδου (Δευτέρα 9/3) φαίνεται ότι πλέον αποχαλίνωσε τους οπαδούς τους σκοταδισμού και του ανορθολογισμού, οι οποίοι, επιδεικνύοντας ακραίο κυνισμό, αδιαφορούν για τους πιστούς και τη δημόσια υγεία.

Πρόσφατο παράδειγμα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης 10/3/20 και, αφού είπε ότι στις κρίσιμες στιγμές «απαιτείται ομοψυχία και συνεργασία», επανέλαβε, με ισχνό αντίλογο από τη δημοσιογράφο, ότι: «δεν εμφιλοχωρούν μικρόβια στη θεία κοινωνία, αυτό δείχνει η πορεία της Εκκλησίας επί 2.000 χρόνια, έχουμε μαρτυρίες από ιερείς».

Αυτή η, επί της ουσίας παραίνεση προς τους πιστούς να πίνουν από το ίδιο κουταλάκι, παρουσιάζεται ως «άποψη» που δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, διότι μπορεί να θιχτεί η πίστη των ανθρώπων.

Την ώρα που η Μέκκα κλείνει και ο Πάπας απευθύνει διαδικτυακά το μήνυμά του (και γενικότερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους), η Εκκλησία της Ελλάδος ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι η θεία κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η «άποψη» παρουσιάζεται ως ισότιμη με τα επιστημονικά δεδομένα, με βάση τα οποία οι θρησκευτικές πεποιθήσεις (καθόλα σεβαστές κατά τα άλλα) δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άρνηση των πιστών να συμμορφωθούν με τις γενικές οδηγίες προστασίας του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σημερινό φύλλο της «Καθημερινής» (10/3/20), όπου, στη σελίδα 7, παρατίθεται, ως «άποψη»,  άρθρο του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνου ο οποίος υποστηρίζει (έχει άραγε το δικαίωμα να διαδίδει ψεύδη σε περίοδο έκτακτης συνθήκης;) ότι «ουδέποτε παρατηρήθηκε μετάδοση ασθένειας από τη μετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Ζωής».

«Στις ημέρες μας, οι ιερείς μας, μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία σε ασθενείς με έιτζ και έμπολα και στη συνέχεια καταλύουν το Σώμα και Αίμα του Χριστού με το ίδιο κουτάλι που μετέλαβαν τους ασθενείς», επιχειρηματολογεί ο εν λόγω ιερέας, σαν φωνή που έρχεται κατευθείαν από τον Μεσαίωνα.

Από τις σελίδες της ίδιας εφημερίδας ο Αλ. Παπαχελάς κάλεσε πρόσφατα την Εκκλησία να τηρήσει υπεύθυνη στάση στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά δεν εισακούστηκε.

Ακόμα πιο δεξιά, η εφημερίδα «Δημοκρατία», επιδίδεται καθημερινά στην εμπέδωση της μεταφυσικής «γραμμής» της Εκκλησίας.

Στο σημερινό (10/3/20) κύριο άρθρο της κάνει λόγο για το «καθημερινό θαύμα της θείας μεταλήψεως (γιατί η θεολογία μας λέει ότι είναι συμμετοχή σε θαύμα η θεία κοινωνία)» το οποίο απειλεί η «Νέα Τάξη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η θεία κοινωνία δεν γίνεται να διακοπεί. Οι ιεροί ναοί δεν πρέπει να κλείσουν. Εμείς πιστεύουμε στον Κύριο, πιστεύουμε στο θαύμα της μεταλήψεως και όσοι είμαστε προετοιμασμένοι καταλλήλως θα μεταλαμβάνουμε». Δηλαδή, καλεί τους πιστούς να αγνοήσουν τον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία και την Πολιτεία να μην συμπεριλάβει στα μέτρα προστασίας την αναστολή λειτουργίας των χώρων λατρείας που ως επί το πλείστον συγκεντρώνουν τους πιο ευάλωτους στον νέο κορωνοϊό, τους άνω των 70 ετών με καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη ή ανοσοκαταστολή.

(«αθεοι και αριστεροί απαιτούν από την Εκκλησία να ακυρώσει την πίστη της!», συμπεραίνει η εφημερίδα - φωνή της θρησκοληψίας στο πρωτοσέλιδο της Τρίτης)

Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι ανήκοντες στη «Δεξιά του Κυρίου» είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης.

Σαν αυτή που δεν δείχνει η κυβέρνηση, η οποία αρνείται μέχρι τώρα να πάρει επίσημα θέση απέναντι στον κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία, και σωπαίνει απέναντι στις προκλήσεις της Εκκλησίας αλλά και βουλευτών της ΝΔ, όπως η Έλενα Ράπτη, η οποία, μιλώντας στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Romfea.gr» δήλωσε πως «δεν μιλάει ως γιατρός» (!) και «θα συνεχίσει να κοινωνά»...

Μία από τις ακραίες συνέπειες της επέλασης του ανορθολογισμού έλαβε χώρα σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με καταγγελία μητέρας στη Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ιερέας που κλήθηκε να κοινωνήσει ένα παιδί άδραξε την ευκαιρία να κοινωνήσει και τα υπόλοιπα του θαλάμου χωρίς συναίνεση των γονέων (διαβάστε αναλυτικά).

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μυτιλήνης οργανώνει ομαδικούς εκκλησιασμούς χωρίς την παραμικρή συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης...

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οφείλουν, πριν να είναι αργά, τόσο τα ΜΜΕ, που έχουν ευθύνη για την ενημέρωση των πολιτών, όσο και η Πολιτεία (ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας) να πράξουν τα δέοντα γθα τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος από την ενδεχόμενη δυσαρέσκεια της Εκκλησίας και ορισμένων ακόμα φανατικών.

Ας ακούσουν έστω τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο: «O Θεός είναι παντού, οπότε ακόμη και αν αισθάνεστε περιορισμένοι λόγω του Covid-19 και αποφεύγετε να επισκέπτεστε την Εκκλησία για κάποιο διάστημα, μέχρι να περάσει η κρίση, μπορείτε να λατρεύετε τον Θεό στο πνεύμα και την αλήθεια παντού»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)