to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μέσα από τα μάτια ενός μαθητή

Αλληλεγγύη σε όλη την μαθητική κοινότητα, ο αγώνας μας για ένα καλύτερο και ασφαλές εκπαιδευτικό σύστημα θα δικαιωθεί


Η φετινή σχολική χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αλλόκοτη και πρωτόγνωρη.

Μάσκες στις τάξεις, αποστάσεις όσο το δυνατόν γίνεται με πάνω από είκοσι παιδιά στην τάξη και πάνω από όλα ατομική υπευθυνότητα.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί συχνά την παραπάνω φράση για να ξεφορτωθεί τις ευθύνες που τις αναλογούν πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες. Εμείς μείναμε στα σπίτια μας το διάστημα της καραντίνας αποδεικνύοντας στην πράξη την υπευθυνότητά μας ως προς το κοινωνικό σύνολο και η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα για να στηρίξει τα νοσοκομεία και τα σχολεία μάς άφησε έκθετους στις απειλές του νέου κύματος. Την ίδια ώρα που η γειτονική μας χώρα η Ιταλία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της υγείας και της παιδείας, η Ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί για τους τομείς αυτούς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας με νόμο αύξησε τους μαθητές ανα τάξη. Κάτι που εκτός απο παιδαγωγικά απαράδεκτο όπως επισήμαναν εκπαιδευτικοί φορείς είναι και υγειονομικά επικίνδυνο.

Οι παλινωδίες συνεχίζονται με τις υπερμεγέθεις μάσκες που ήταν σαν αλεξίπτωτα, με πάνω από 20 μαθητές ανά τάξη, με καμία πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά και το επικοινωνιακό ανέκδοτο με τα παγουρίνο των 250 ml. Δυστυχώς οι μαθητές και οι καθηγητές είναι αντιμέτωποι με την ζούγκλα αυτή του εκπαιδευτικού συστήματος προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης. Με τις καταλήψεις να έχουν ήδη ξεκινήσει και την φωνή των μαθητών να δυναμώνει μέρα με την μέρα ο αγώνας για αυτή τη δύσκολη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Αλληλεγγύη σε όλη την μαθητική κοινότητα, ο αγώνας μας για ένα καλύτερο και ασφαλές εκπαιδευτικό σύστημα θα δικαιωθεί.

* Ο Τζούλιαν Χατζίου είναι μαθητής

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)