to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 14.11.2015

Διεθνή

Μέρκελ: Οι επιθέσεις στο Παρίσι αφορούν όλους μας

Τη συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό και την «αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» τόνισε σε διάγγελμά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.


Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση». 

«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω ιδιαίτερα: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο. Η σκέψη μου βρίσκεται με τους περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες και τους συγγενείς τους. Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας», σημείωσε.

Κατά τη Μέρκελ, πρώτα θα έρθει η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας. «Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται για αυτό σε στενή επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και έχει προσφέρει κάθε είδους στήριξη. Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος γνωστοποίησε ότι εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητησουν για την κατάσταση στη Γαλλία. 

«Πιστεύουμε στο δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει την τύχη του και να την ζήσει, στον σεβασμό προς τον άλλο και στην ανοχή. Γνωρίζουμε ότι η δική μας ελεύθερη ζωή είναι πιο δυνατή από κάθε τρομοκρατία. Ας δώσουμε την απάντηση στους τρομοκράτες με το να ζούμε τις δικές μας αξίες με αυτοπεποίθηση. Και με το να ενισχύουμε αυτές τις αξίες για ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ», κατέληξε. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)