to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 22.03.2013

Διεθνή

Μέρκελ: «Η υπομονή των Ευρωπαίων έχει όρια» για την Κύπρο

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις Γερμανών πολιτικών στα σχέδια-σενάρια που εξετάζει η Κύπρος.


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η υπομονή των Ευρωπαίων για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου έχει όρια, σύμφωνα με βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ενώπιον των οποίων μίλησε σήμερα.

Στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της με εκείνη των φιλελευθέρων του FDP, η καγκελάριος προειδοποίησε την Κύπρο ότι «δεν πρέπει να καταχράται της εμπιστοσύνης των εταίρων της στην Ευρωζώνη», έκανε γνωστό ένας από τους συμμετέχοντες.

Η γερμανίδα καγκελάριος παραπονέθηκε ότι η Λευκωσία «δεν έχει επικοινωνήσει με την τρόικα εδώ και πολλές ημέρες», ανέφερε επίσης ένας από τους συμμετέχοντες σ' αυτή την κλειστή για τους δημοσιογράφους σύνοδο που πραγματοποιήθηκε μέσα στην Μπούντεσταγκ.

Η Μέρκελ εξέφρασε την άρνησή της να εμπλακούν τα κυπριακά συνταξιοδοτικά ταμεία στο σχέδιο διάσωσης της χώρας, ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν οι αρχές του νησιού. «Η ΕΕ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να απαρνηθεί τις αρχές της», πρόσθεσε σύμφωνα με τον εν λόγω συμμετέχοντα.

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από άλλες πηγές στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος της Μέρκελ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA.

Σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης(CDU/CSU) στην Μπούντεσταγκ και προσκείμενος στην Μέρκελ, δήλωσε πως η πρόταση της Κύπρου να δημιουργήσει ένα ταμείο δεν είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση» και πως η χώρα «παίζει με τη φωτιά».

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε σήμερα από την πλευρά του τη «μεγάλη ανησυχία» του για την κυπριακή κατάσταση η οποία οδηγεί σε «μια παράλυση στις αποφάσεις της ΕΕ που δεν μπορεί να αρέσει σε κανένα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)