to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 20.04.2020

Διεθνή

Μέρκελ: Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ούτε δευτερόλεπτο

«Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ούτε για δευτερόλεπτο» και να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ πριν από λίγη ώρα, ενώ εξελίσσεται η αντιπαράθεση σχετικά με την άρση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.


Σε ασυνήθιστα έντονο ύφος, η κυρία Μέρκελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο, εάν η χαλάρωση των περιορισμών δεν γίνει σωστά, να υπάρξει εκ νέου ανάγκη για γενικευμένο «Lockdown» -- κάτι που, όπως είπε, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για την οικονομία. «Θα ήταν κρίμα να διακινδυνεύσουμε την επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του σημερινού βήματος --της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μεγέθους μικρότερου των 800τ.μ.-- θα φανεί το συντομότερο σε δύο εβδομάδες. Η σημερινή εικόνα είναι «παραπλανητική», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση προς τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων να μην χαλαρώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και πολύ γρήγορα τα μέτρα . «Ζητώ τα περιθώρια ελιγμού να ερμηνευθούν με την στενότερη έννοια και όχι με την ευρύτερη», είπε χαρακτηριστικά.

Η Καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γαστρονομίας, του τουρισμού και των καλλιτεχνών, καθώς και την ανάγκη των πιστών να εκκλησιαστούν και βέβαια «την επείγουσα ανάγκη να γίνει πράξη η ελευθερία των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων», αλλά επισήμανε και ότι η ίδια, ως Καγκελάριος, πρέπει να εκφράσει την άποψή της για το θέμα. Παρέπεμψε για αυτό στην σχετική Έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών «Leopoldina», η οποία, όπως υπενθύμισε, αναφέρει ότι η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορεί το σύστημα υγείας να παρακολουθήσει την πορεία των κρουσμάτων και να την διατηρήσει υπό έλεγχο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)