to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 05.04.2017

Κοινωνία

Μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών

Μετά από ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 708/07.03.2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης, στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κρατουμένων.


Θα προβεί σε αυτή τη μετατροπή με δυναμικότητα διαμονής έως τριάντα ατόμων, όπου θα μετάγονται γυναίκες κρατούμενες, που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 41 του ν. 4356/2015, ύστερα από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Είναι προς όφελος των γυναικών κρατούμενων καθώς στις αγροτικές φυλακές υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της ποινής ανάλογα με τις εργασίες που θα εκτελεί η κρατούμενη.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει και υποστηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί και πρόταση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας, Φωτεινής Κούβελα προς τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Φυτράκη, σε συνάντηση τους τον περασμένο Απρίλιο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των πολιτικών της και των στόχων της για την επόμενη χρονική περίοδο, θέτει στο επίκεντρο γυναίκες που είναι θύματα πολλαπλών διακρίσεων. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γυναίκα κρατούμενη. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητας των Φύλων 2016-2020 της ΓΓΙΦ συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν, με δικτύωση και συνεργασίαμε φορείς που συμπεριλαμβάνουν στους στόχους τους την προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)