to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 22.06.2022

Πολιτική

«Το ΜέΡΑ25 μετά τις εκλογές δεν θα συναινέσει σε τίποτα που δεν θα έχει συζητηθεί από πριν»

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη στην politic.gr για τα σενάρια Τσακαλώτου για Προοδευτική Διακυβέρνηση


 

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τα περί συνεργασίας με το ΜέΡΑ25, έδωσε μέσω του politic.gr στη Θεσσαλονίκη και στον δημοσιογράφο Χρίστο Φιλιππούδη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά στις χθεσινές του δηλώσεις: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή», κάτι που έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της ΝΔ και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στην ερώτηση του politic αν θα μπορούσε να είναι εφικτή μια κυβερνητική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 απάντησε: «Θέσαμε ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο (7 σημεία πολιτικών τομών), το οποίο ως ένα βαθμό είναι και η απάντηση μας στα 5 σημεία που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εμείς περιμένουμε πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δυνάμεων της λεγόμενης "προοδευτικής αντιπολίτευσης", ούτως ώστε να μιλήσουμε προγραμματικά και επί πολύ συγκεκριμένων πολιτικών ζητημάτων» όμως όπως τόνισε ξεκάθαρα στην τοποθέτησή του αυτό πρέπει να γίνει «πριν από τις εκλογές».

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης ξεκαθάρισε ότι «το ΜέΡΑ25 θέλει ένα προγραμματικό και πολιτικό διάλογο πριν από τις εκλογές και όχι ένα μοίρασμα θέσεων και ένα αλισβερίσι μετά τις εκλογές, όπως συνηθίζεται» ενώ τόνισε ότι: «Μετά τις εκλογές εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε οτιδήποτε αν δεν έχει υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία πριν από αυτές».

tags: ΜέΡΑ25

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)