to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 11.06.2022

Πολιτική

ΜέΡΑ25: Η Μητσοτάκης Α.Ε. απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

«Μπροστά στο ξεπούλημα, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα, το ΜέΡΑ25 προτάσσει τη Ρήξη με την Ολιγαρχία που κινεί τα νήματα του συνθηκολογημένου πολιτικού προσωπικού. Αλληλεγγύη και Αγώνας στο πλευρό των Εργαζομένων!»


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25:

Με το άρθρο 6 της τροπολογίας 1331/196 που κατέθεσε χθες Παρασκευή 10 Ιουνίου η Μητσοτάκης Α.Ε. απολύει όλους τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, προχωρώντας το σχέδιο ξεπουλήματος της εταιρείας στο τελικό του στάδιο.

Το άρθρο 6 περιλαμβάνει τέσσερις (4) παραγράφους:

- Με την πρώτη δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας να καταγγείλει όλες τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, να απολύσει δηλαδή όλους τους εργαζόμενους.

Στην παρ.2 προβλέπεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να συνάπτει μηνιαίες και διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας για την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας και συντήρησης του ενεργητικού της! Θα προσλαμβάνονται δηλαδή οι απολυμένοι με συμβάσεις ενός και δύο μηνών για να συντηρούν το ενεργητικό της ΛΑΡΚΟ, μέχρι να το αρπάξει ο ιδιώτης!

- Με την τρίτη παράγραφο ορίζεται ότι η δαπάνη για τις απολύσεις, αποζημιώσεις κλπ, θα επιχορηγηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Όταν είναι για καταστροφή, για ξεπούλημα, βρίσκονται κονδύλια. Όταν είναι για δημιουργία, για ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε ένα «πράσινο σχέδιο» ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως από το 2020 φωνάζει το ΜέΡΑ25, δεν υπάρχουν.

- Τέλος, με την παρ.4 προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι στους απολυμένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, άνω των 55, κάνοντας λόγο για ειδικά προγράμματα δράσης/απασχόλησης στους ΟΤΑ, τα οποία όλα όμως θα οριστούν με αποφάσεις υπουργού…

Σημειώνουμε ότι:

(α) Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί από τον Φλεβάρη από τα πλέον επίσημα χείλη, Σταϊκούρας - Σκρέκας - Χατζηδάκης,

(β) Οι απολύσεις σημαίνουν και ξεσπίτωμα των οικογενειών των εργαζομένων

(γ) Η Μητσοτάκης Α.Ε. προφανώς περίμενε τον κατάλληλο χρονισμό για να προβεί στις απολύσεις εργαζομένων. Επέλεξε να καταθέσει αυτό το ανοσιούργημα Παρασκευή απόγευμα, με την επερχόμενη Δευτέρα αργία και ψήφιση την Τρίτη. Το δε άρθρο δεν αναφέρει την ΛΑΡΚΟ, αλλά περιφραστικά μιλά για την εταιρεία που έχει υπαχθεί σε ειδική διαχείριση βάσει του Ν. 4664/2020. Κεκαλυμμένη και fast-track η νομοθέτηση της Μητσοτάκης Α.Ε., θα ζήλευε και η Μαφία ενδεχομένως…

Μπροστά στο ξεπούλημα, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα, το ΜέΡΑ25 προτάσσει τη Ρήξη με την Ολιγαρχία που κινεί τα νήματα του συνθηκολογημένου πολιτικού προσωπικού. Αλληλεγγύη και Αγώνας στο πλευρό των Εργαζομένων!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)