to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 27.09.2022

Πολιτική

ΜέΡΑ25 για Siemens: Ακαταδίωκτο για την ολιγαρχία για άλλη μία φορά με την βούλα της αστικής δικαιοσύνης

«Η ντόπια και ξένη κρατικοδίαιτη, παρασιτική ολιγαρχία μπορεί να αλώσει τα πάντα καθώς ένα ακαταδίωκτο και μία ασυλία, σαν αυτές που έχουν και τα στελέχη του σκανδαλώδους μνημονιακού Υπερταμείου, θα την καλύπτει, από την στιγμή που διαχρονικά οι μνημονιακές -και όχι μόνο- Κυβερνήσεις δένουν τα χέρια της δικαιοσύνης, ώστε αυτή να αναγκάζεται να κλείνει τους όποιους ανοιχτούς λογαριασμούς»


«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να αθωώσει όλους τους διωκόμενους για την υπόθεση της Siemens, το μεγάλο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία και τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα για να αναλαμβάνει προνομιακά έργα ο γερμανικός κολοσσός, πέρα από τον απόλυτο εξευτελισμό της ίδιας της αστικής δικαιοσύνης, στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ακαταδίωκτο της ολιγαρχίας στην σύγχρονη αυτή "ομερταπολίτευση", που μόνο ντροπή συνιστά.

Η Κυβέρνηση, αφού ξεκίνησε με την υπόθεση της Νοβάρτις όπου κι εκεί εξανάγκασε τους δικαστές να "καθαρίσουν" τους εμπλεκόμενους, ακόμα και με πορίσματα που μιλούσαν για "αδιευκρίνιστα ποσά", πηγαίνει τώρα και στο παρελθόν, σε όσους "σέρβιραν" φθηνές καφετιέρες, τηλεφωνικά κέντρα και όχι μόνο, προφανώς, στον Πρωθυπουργό και την οικογένεια του, για να απεμπλέξουν μέσω της παραγραφής, από κάθε ευθύνη, ανθρώπους όπως ο κ. Χριστοφοράκος, που είχε προσωπικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Βέβαια η ντροπή είχε ξεκινήσει για την υπόθεση της Siemens πριν ακόμα φτάσει στα "χέρια" της δικαιοσύνης, με τον περιβόητο, κατάπτυστο εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε κάνει ο σημερινός επίορκος Κεντρικός Τραπεζίτης, ο κ. Στουρνάρας, σε εκτέλεση δήθεν μίας από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας!

Το μήνυμα όμως που εκπέμπει η Μητσοτάκης Α.Ε. είναι σαφές: Τα νέα σκάνδαλα που χτίζονται σήμερα στη βάση της ενέργειας, του νερού, των ναυπηγείων κ.λπ. στη χώρα, αν κάποια στιγμή αποκαλυφθούν, θα τα συγκαλύψουν με τον ίδιο τρόπο.

Έτσι λοιπόν, η ντόπια και ξένη κρατικοδίαιτη, παρασιτική ολιγαρχία μπορεί να αλώσει τα πάντα καθώς ένα ακαταδίωκτο και μία ασυλία, σαν αυτές που έχουν και τα στελέχη του σκανδαλώδους μνημονιακού Υπερταμείου, θα την καλύπτει, από την στιγμή που διαχρονικά οι μνημονιακές -και όχι μόνο- Κυβερνήσεις δένουν τα χέρια της δικαιοσύνης, ώστε αυτή να αναγκάζεται να κλείνει τους όποιους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ντροπή. Μόνο ντροπή!»

tags: ΜέΡΑ25

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)