to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 13.12.2017

Πολιτική

Μερ. Τζούφη: Προτεραιότητα η οικοδόμηση ενός στιβαρού Κοινωνικού Κράτους (βίντεο)

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, στην τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό, επεσήμανε τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής, που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο Κράτος Πρόνοιας και την Κοινωνική Προστασία


Συνεχίζεται η συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, στην τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής, επεσήμανε τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής, που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο Κράτος Πρόνοιας και την Κοινωνική Προστασία.

Υπογράμμισε πως για τη σημερινή Κυβέρνηση η οικοδόμηση ενός στιβαρού Κοινωνικού Κράτους, ικανού να ανταπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις, αποτελεί προτεραιότητα, όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις (ΚΕΑ, Κοινωνικό Μέρισμα, Κέντρα Κοινότητας, Πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη», Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως απόδειξη της συγκεκριμένης δέσμευσης αποτελεί ο Προϋπολογισμός του 2018, όπου από τα 19,5 δις. που προβλέπονται για κοινωνικές δαπάνες, το 1,5 δις αποδίδεται στο χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα, το ΚΕΑ διατηρείται και για την επόμενη χρονιά (760 εκατ.) και συνεχίζεται η στήριξη των φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας (706 εκατ.).

Επιπλέον, προβλέπεται η απόδοση 315 εκατ., τα οποία προέκυψαν από τον περιορισμό της σπατάλης στα υπουργεία, και θα επιτρέψουν τον εξορθολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, την προοδευτική επέκταση των σχολικών γευμάτων σε 500.000 μαθητές. Όσον αφορά τα επιδόματα αναπηρίας, διαψεύστηκαν οι φωνές που έκαναν λόγο για περικοπές, ενώ η απόδοση τους από το νέο οργανισμό (ΟΠΕΚΑ) θα απαλλάξει τους πολίτες από την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία.

Κλείνοντας, η βουλευτής ανέφερε πως ο Προϋπολογισμός για το 2018 έχει διαμορφωθεί με επίπονη προσπάθεια για αυξημένη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα σκιαγραφεί την πορεία εξόδου της χώρας από την εποπτεία. Η Κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές κοινωνικής προστασίας, δεν δίνει αντίδωρα, ούτε ανακυκλώνει τη φτώχεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)