to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 26.09.2019

Πολιτική

Μερ. Τζούφη για εκπαίδευση προσφυγόπουλων: Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τους αποκλεισμούς

Συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105.5» για την εκπαίδευση των προσφύγων έδωσε η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως από το 2015 και έπειτα η ελληνική πολιτεία εργάστηκε προς την κατεύθυνση της ένταξης των παιδιών προσφύγων στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.


Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Ιωαννίνων επεσήμανε πως την προηγούμενη σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους Διεθνείς Οργανισμούς, μερίμνησε για την ομαλή πρόσβαση 13.000 προσφυγόπουλων σε σχολεία και Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Ωστόσο, ανέφερε πως φέτος, αν και το σχολικό έτος έχει ήδη ξεκινήσει, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις.

Η κα Τζούφη τόνισε πως δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τη φοίτηση των μαθητών προσφύγων, ενώ πέρυσι η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου. Παράλληλα, η μη απόδοση ΑΜΚΑ αποκλείει τον ιατρικό έλεγχο και τον εμβολιασμό των μαθητών, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται με τη μετακίνηση των μαθητών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας από και προς τις σχολικές μονάδες.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως εντείνει τους αποκλεισμούς και την περιθωριοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, ναρκοθετώντας την κοινωνική ένταξη και συνοχή. Παράλληλα, ανέφερε θετικές πρωτοβουλίες όπως το παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας το οποίο προχώρησε στον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων. 

Τέλος, η κα Τζούφη αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση 40 και πλέον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο και η ελληνική κοινωνία σχετικά με τις επιλογές της Κυβέρνησης για την εκπαίδευση των προσφύγων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)