to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:36 | 11.05.2020

Κοινωνία

«Μένουμε δίχως ενημέρωση»

"Η εξιδανίκευση της κανονικότητας συνεχίζεται μέσα από το «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» δίχως Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπότιτλους για κωφές/ους και βαρήκοους/ες"


Η Πολιτική Προστασία απέσυρε ένα από τα σποτάκια της καμπάνιας της λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε το σεξιστικό περιεχόμενο του και ανέφερε στο δελτίο Τύπου: «Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ».

Στην πραγματικότητα, ενώ η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι θέλει να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας με τα σποτάκια της, αποκλείει μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα από την ισότιμη παρακολούθηση τους.

Όπως ανέδειξε ο ανάπηρος ακτιβιστής και υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, χιλιάδες κωφές/οι ΔΕΝ έχουν άποψη για το σεξιστικό περιεχόμενο του σποτ της πολιτικής προστασίας διότι ΔΕΝ ήταν προσβάσιμο.

«Η εξιδανίκευση της κανονικότητας συνεχίζεται μέσα από το “Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές” δίχως Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπότιτλους για κωφές/ους και βαρήκοους/ες. Θα αντιδράσεις;» αναφέρει ο Αντ. Ρέλλας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Σάββατο το βράδυ συνομιλούσα με την φίλη μου την Ευανθία στο messenger.

Κάποια στιγμή με ρώτησε για το σποτ της Πολιτικής Προστασίας.

Τι λέει και έχει προκαλέσει τόσο χαμό;

Η Evanthia Plachoura είναι κωφή ηθοποιός και γνωριζόμαστε από την εποχή που ήμουν συνεργάτης του θεάτρου Κωφών Ελλάδος.

Συζητήσαμε για το περιεχόμενο του σποτ και το άκρως σεξιστικό του ύφος.

Η ίδια όπως και χιλιάδες άλλες/οι κωφές/οι ΔΕΝ έχουν άποψη για το σεξιστικό περιεχόμενο του σποτ της πολιτικής προστασίας διότι ΔΕΝ ήταν προσβάσιμο.

Εκτός λοιπόν από το σεξιστικό του περιεχόμενο απέκλειε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα από την ισότιμη παρακολούθηση του.

Γιατί δεν το παρατήρησε καμία και κανένας;

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε όλες τις μορφές καταπίεσης;

Η Πολιτική Προστασία απέσυρε το σεξιστικό σποτ και αναφέρει στο δελτίο τύπου: «Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ».

Το «άλλο σποτ» για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας είναι και αυτό μη προσβάσιμο, άρα δεν υπηρετεί το σκοπό του στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας.

Η εξιδανίκευση της κανονικότητας συνεχίζεται μέσα από το «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές» δίχως Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπότιτλους για κωφές/ους και βαρήκοους/ες.

Θα αντιδράσεις;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)