to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 07.04.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μέλος του Τάγματος Αζόφ και ο μασκοφόρος «Αναστάσιος»

Το δεύτερο βίντεο που προσπάθησε να κρύψει το Μαξίμου - Ο «Αναστάσιος» που μίλησε για το Τάγμα Αζόφ μέσα στην ελληνική Βουλή


Δεν έχει τέλος το φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και δεύτερος μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ μίλησε στην ελληνική Βουλή. Μάλιστα το βίντεο το δημοσίευσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένκσι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram. Ο στρατιώτης συστήθηκε ως «Αναστάσιος», λέγοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «υπερασπιστές της Μαριούπολης» και κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρει το «κουράγιο» και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

«Το Τάγμα Αζόφ έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν!» ανέφερε μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεταφραστής στο βίντεο που προβλήθηκε στη Βουλή δεν έκανε αναφορά στην επίμαχη φράση για το Τάγμα Αζόφ.

Ειδικότερα, είπε τα εξής στο μήνυμά του:

«Καλημέρα (σ.σ. στα ελληνικά) συμπατριώτες. Με λένε Αναστάσιο και είμαι επίσης Έλληνας ομογενής. Σας ζητώ να με ακούσετε. Τώρα βρίσκομαι ανάμεσα στους αμυνόμενους της Μαριούπολης. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάτω από τα ερείπια και δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει. Ο εχθρός δεν αφήνει τους ανθρώπους να βγουν από την πόλη και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε.  Τι μπορείτε να κάνετε; Μιλήσετε. Μιλήστε και για τους ανθρώπους σας. Για τα ελληνόπουλα της Ουκρανίας που έχασαν τους γονείς τους, που πεθαίνουν στα υπόγεια.

Το Τάγμα Αζόφ έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)