to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 23.03.2019

Κοινωνία

Μέλος της Χρυσής Αυγής ο ένας από τους 4 δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων από το Αφγανιστάν, την προηγούμενη Κυριακή, στην Κόνιτσα μετά την έρευνα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Πρόκειται για 4 άτομα, έναν 30χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και τρεις ανήλικοι 17 ετών.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της Κόνιτσας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί σοκ ακόμη ένας.

Οι τραυματίες, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, είχαν διακομισθεί το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη», απ' όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)