to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 20.05.2018

Πολιτική

Μέλος Π.Ε. της ΝΔ για Μπουτάρη: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών» - Την αποπομπή του ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο «άριστος» δήμαρχος Άργους - Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρης Καμπόσος, τάχθηκε υπέρ των ακροδεξιών τραμπούκων, αποκαλώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «προδότη» - Την αποπομπή του ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη - Η ΝΔ αναγκάστηκε να τον καλέσει σε απολογία


Το «άριστο» σχόλιο: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών»

Αποτροπιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο η φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Την επίθεση καταδίκασαν όλες οι παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, ανάμεσά τους και η ΝΔ, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να... βάλει τέλος στην κλιμακούμενη ανομία.

Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καμπόσος, όμως, πήγε τα πράγματα λίγο πιο πέρα, εντελώς ακροδεξιά!Ανήρτησε στο Facebook το βίντεο της επίθεσης κατά του Γ. Μπουτάρη από την ακροδεξιά σελίδα «Ξύπνα Ελλάδα», συνοδεύοντάς το με το ακροδεξιό σχόλιο: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».

«Δεν το έκανα εγώ, το έκανε συνεργάτης μου»

Το σάιτ koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Άργους - Μυκηνών, ο οποίος υποστήριξε πως εκείνος δεν έχει γράψει τίποτα στο προσωπικό του προφίλ και πως τον λογαριασμό του τον διαχειρίζονται οι συνεργάτες του. «Ταξιδεύω από χθες το βράδυ και δεν το έχω δει. Αν το έχει κάνει κάποιος από το γραφείο, θα το δω και θα το κατεβάσω» είπε, συμπληρώνοντας πως διαφωνεί με την ανάρτηση. Σε ερώτηση για το πού ταξιδεύει δυο μέρες, διευκρίνισε ότι τελικά ταξιδεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και η ανάρτηση ήταν στο προφίλ του τουλάχιστον 16 ώρες. «Ε, εντάξει ποιος ξέρει... δεν το είχα προσέξει» απάντησε ως προς το γεγονός ότι η ανάρτηση υπάρχει στο προφίλ του από χθες.

Να σημειωθεί πως ο κ. Καμπόσος επικοινώνησε και πάλι με το σάιτ, δηλώνοντας πως κατέβασε την ανάρτηση και πως θα μάθει όταν επιστρέψει στο γραφείο του ποιος ανέβασε το post. «Αυτά συμβαίνουν... Τι να λέμε τώρα...» κατέληξε.

Η λίστα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει τον Δ. Καμπόσο

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδοκιμασία της φασιστικής επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη από στέλεχος της Ν.Δ. αναφέρει:

Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη Ν.Δ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει "αυτή είναι η μοίρα των προδοτών",  επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της Ν.Δ. 

 

Η ΝΔ αναγκάζεται να καλέσει σε απολογία τον... καμπόσο Δήμαρχο Άργους

Στην Πειραιώς δια υπόθεσή του... έχει κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Ο κ. Καμπόσος έχει κληθεί σε απολογία από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη, καθώς ο Δήμαρχος είναι και μέλος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας. 

Έμμεση αναφορά Μητσοτάκη

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, από την Κέρκυρα, είχε αποδοκιμάσει, εκ νέου, την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης [σ.σ.: επαναφέροντας βεβαίως και την αγαπημένη του θεωρία των δύο άκρων], φροντίζοντας στο τέλος να ρίξει και μια έμμεση μπηχτή στο στέλεχος της παράταξής του: «Θέλω να καταδικάσω με πιο απερίφραστο τροπο επίθεση Μπουτάρη, στις Δημοκρατίες τα προβληματα δεν λύνονται με γροθιές και κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο, τα φαινόμενα βίας είτε απο άκρα δεξιά, είτε απο άκρα αριστερά, ειναι καταδικαστέα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως άπαντες πρέπει να είναι προσεκτικοί «Ο ακραίος και διχαστικός λόγος εχει αντανάκλαση στους πολίτες και οσο πάμε για εκλογες παροτρύνω κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσιπρας υπεύθυνα και αυτό ειναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Αποδοκιμασία του Καμπόσου ζητά και το Κίνημα Αλλαγής

Να αποδοκιμαστεί από τη ΝΔ, της οποίας είναι στέλεχος, ζητά με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή ανάρτηση του δημάρχου Άργους Δ. Καμπόσου σε κοινωνικό δίκτυο, με την οποία "επιδοκιμάζει την επίθεση" κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Το σχόλιο μίσους υπέρ της φασιστικής επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονικέων, «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», δεν ανήκει σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά στον Δήμαρχο Άργους Δ. Καμπόσο. 'Ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εμφανίζεται να επιδοκιμάζει την επίθεση αλλά υπερθεματίζει κιόλας χαρακτηρίζοντας προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει: «Η τοποθέτηση αυτή προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες του Άργους. Πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους και πρώτα απ' όλα από το κόμμα του τη ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)