to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το «Mellon» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας: Αποχωρείς οικειοθελώς ή απολύεσαι!

Παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε στην απόλυση συνδικαλίστριας η εταιρεία Mellon Technologies, αφού δεν κατάφερε να την «μεταπείσει» ότι θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία της - Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα


(η φωτογραφία από την κινητοποίηση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα έξω από την  Mellon Technologies, την Πέμπτη 9/3)

Η «γνωστή» για τις πρακτικές της εταιρεία «Mellon Technologies» (διαβάστε εδώ και εδώ παλαιότερα δημοσιεύματα), προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης η οποία επιχείρησε (ανήκουστο σε εποχές εργασιακής ζούγκλας!) να οργανωθεί συλλογικά στο επιχειρησιακό σωματείο.

Η εργοδοσία της Mellon Technologies (σ.σ.: κατά βάση εργολαβική εταιρεία πληροφορικής και επικοινωνίας αλλά και «ενημέρωσης οφειλετών»), από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του επιχειρησιακού σωματείου προσπάθησε με κάθε μέσο να ακυρώσει την προσπάθεια συλλογικής διεκδίκησης από πλευράς των εργαζομένων. Το σωματείο αγωνίστηκε από την αρχή ενάντια στις μειώσεις μισθών και είχε καταφέρει να αναβάλει σχεδιαζόμενες απολύσεις.

Σταδιακά όμως, υπό τις αφόρητες πιέσεις, όπως λέει στο LEFT.gr συνδικαλίστρια στον τραπεζικό κλάδο, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο σωματείο αποχωρούσαν «οικειοθελώς» από την εταιρεία. Η τελευταία απόπειρα «οικειοθελούς αποχώρησης» έγινε, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), με την εργαζόμενη που είχε παραμείνει στο σωματείο. Για αρκετό καιρό η εταιρεία δεν της έδινε έργο με σκοπό να την εξωθήσει σε παραίτηση ώστε  να απαλλαγεί από οτιδήποτε θύμιζε την προσπάθεια για συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Όταν η εργαζόμενη απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει την άρνηση παροχής εργασίας, η εταιρεία της έστειλε την απόλυση με δικαστικό επιμελητή.

Μια απόλυση που είναι παράνομη και καταχρηστική δεδομένου ότι η εργαζόμενη είναι μέλος του επιχειρησιακού σωματείου. «Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης», τονίζει στο LEFT.gr μέλος του Συλλόγου προαναγγέλλοντας εκ νέου προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) που πραγματοποίησε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας: 

Συναδέλφισσες, -οι,

Παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου η εταιρεία Mellon Technologies, αφού δεν κατάφερε να την μεταπείσει ότι θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία της. Δεν κατάφερε να την μεταπείσει ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση.  Η συλλογική και οργανωμένη δράση των εργαζόμενων χαλάει τα σχέδιά τους, τους αναγκάζει να τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία (όπως πρόσφατα στην περίπτωση της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου), τους υποχρεώνει να διαβουλευτούν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Για αρκετό καιρό η εταιρεία δεν της έδινε έργο με σκοπό να την εξωθήσει σε παραίτηση ώστε  να απαλλαγεί από οτιδήποτε θύμιζε την προσπάθεια για συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Όταν η συνάδελφος απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει την άρνηση παροχής εργασίας, η εταιρεία της έστειλε την απόλυση με δικαστικό επιμελητή.

Κάθε εμπόδιο μας κάνει ακόμα πιο επίμονους, δεν τα παρατάμε! Ξέρουμε ότι η μόνη ελπίδα για να μην καταλήξουμε σε έναν πλήρη εργασιακό μεσαίωνα είναι η δική μας οργανωμένη και αποφασιστική δράση.  Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)