to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 24.10.2012

Διεθνή

Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν έβαλαν φωτιά σε νεαρή Αφροαμερικανή

Μια νεαρή Αφροαμερικανή από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ είναι το τελευταίο θύμα της Κου Κλουξ Κλαν. Τρεις άνδρες, οπαδοί της οργάνωσης, την περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και της έβαλαν φωτιά, ενώ χάραξαν και τα αρχικά «ΚΚΚ» στο αυτοκίνητό της.


 
Η 20χρονη Σαρμίκα Μόφιτ κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 20:00 την Κυριακή και δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες, που δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει και οι οποίοι της έβαλαν φωτιά, επεσήμαναν οι αρχές, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
 
Ο Κέβιν Κομπς, σερίφης της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο του θύματος άγνωστοι είχαν γράψει τα αρχικά «ΚΚΚ» και ρατσιστικές προσβολές, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο KLTV στον ιστότοπό του.
 
Η νεαρή κοπέλα, που δέχθηκε την επίθεση σε ένα πάρκο της πόλης Ουίνσμπορο στη βορειοανατολική Λουιζιάνα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και μέχρι χθες Δευτέρα βράδυ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον ιστότοπο thenewsstar.com.
 
«Δεν πρέπει να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κίνητρο ήταν το μίσος», εκτίμησε ο δήμαρχος του Ουίνσμπορο Τζάκι Τζόνσον, επίσης Αφροαμερικανός, επισημαίνει ο ίδιος ιστότοπος. «Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στην έρευνα, μέχρι η αστυνομία να ανακαλύψει τους δράστες», πρόσθεσε ο ίδιος.



Η αστυνομία, που ερευνά την επίθεση με τη βοήθεια του FBI, δεν έχει μέχρι στιγμής χαρακτηρίσει το έγκλημα ρατσιστικό.
 
Οι ερευνητές, δεν που διαθέτουν μάρτυρες ούτε ίχνη, δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν επρόκειτο για μια επίθεση που έγινε κατά τύχη, ή αν το θύμα, η 20 ετών, ήταν συγκεκριμένα ο στόχος.
 
Η επίθεση εναντίον της νεαρής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί ισχυρίζονται ότι η Μόφιτ δέχθηκε την επίθεση επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.


Πηγή:  tvxs


Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)