to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 06.09.2022

Κοινωνία

Μείζον ζήτημα οι ελλείψεις προσωπικού: Συνάντηση του Γ. Μπουρνού με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.


Οι εκπρόσωποι του Σωματείου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Ξενοφώντα Αυγερινό, εξέθεσαν στον Βουλευτή Ν. Λέσβου τα φλέγοντα εργασιακά τους προβλήματα, με κορυφαία αυτά της σημαντικής έλλειψης προσωπικού, αλλά και άλλα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως αυτό της Ψυχιατρικής πτέρυγας, που συνεχίζει να λειτουργεί υπό άθλιες συνθήκες.

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα της ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και η άμεση ανάγκη επιστροφής στην εργασία τους των υγειονομικών σε αναστολή, αίτημα το οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως τόνισε και στην πρόσφατη συγκέντρωση των υγειονομικών στο προαύλιο του Βοστανείου ο Γιάννης Μπουρνούς.  

Αφού άκουσε τα αιτήματα Συλλόγου Εργαζομένων, ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στις πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για τα προβλήματα του νοσοκομείου, με τελευταία την ερώτηση της 5ης Αυγούστου, προς τον Υπουργό Υγείας, όπου θίγονταν οι ελλείψεις προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, το Ακτινοδιαγνωστικό και άλλα εργαστήρια και κλινικές, με τον Βουλευτή Ν. Λέσβου να ζητά από τον κ. Πλεύρη την άμεση στελέχωση του Βοστανείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ότι πολύ σύντομα θα ξαναφέρει στη Βουλή τα δίκαια αιτήματά τους, η ικανοποίηση των οποίων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Βοστανείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)