to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 31.10.2022

Κοινωνία

Μείωση τουλάχιστον 10% στα δημοτικά τέλη προς τον Δήμο Αθηναίων πρότεινε η Ανοιχτή Πόλη

Μείωση τουλάχιστον 10% στα δημοτικά τέλη πρότεινε η Ανοιχτή Πόλη. Η πρόταση της δημοτικής αρχής πίσω από τις ανάγκες των δημοτών. Από τις παρεμβάσεις στην 27η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


Στις 18 Ιουλίου, η Ανοιχτή Πόλη, μαζί με την παράταξη “Αθήνα Είσαι Εσύ”, καταθέσαμε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για τη μείωση των τελών για κατοικίες και για επαγγελματικούς χώρους λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, θέλοντας έτσι να δώσουμε μια μικρή έστω ενίσχυση σε πολίτες και επιχειρηματίες που δοκιμάζονται από το ντόμινο ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση. Ο κ. Μπακογιάννης τότε μας λοιδόρησε και αρνήθηκε να συζητήσει την πρότασή μας. Με αρκετές δόσεις υπεροψίας μάλιστα, μας κατηγόρησε για λαϊκισμό, για “φερετζέ δημιουργικής λογιστικής”, και περίπου μας είπε ότι δεν ξέρουμε καλή αριθμητική. Στη σημερινή συνεδρίαση, η δημοτική αρχή θέλησε τελικά να εκπέμψει κάποιο μήνυμα ενσυναίσθησης και εισηγήθηκε μια προσχηματική μείωση για τις ίδιες κατηγορίες, πολύ μικρότερη εκείνης που προέβλεπε η πρότασή μας. Η πρόταση της δημοτικής αρχής, που παράλληλα διατηρεί τις υπόλοιπες κατηγορίες τελών στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, βρίσκεται πολύ πίσω όμως από τις ανάγκες της πόλης. Η δημοτική αρχή προτιμά ουσιαστικά να πετάξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, παρά να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών και να δώσει μια χείρα βοηθείας στους πολίτες που δοκιμάζονται.

Η Ανοιχτή Πόλη επανέφερε την πρότασή της, η οποία σέβεται τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Αθηναίων και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης. Προτείναμε επίσης μείωση τουλάχιστον 10% και σε άλλες κατηγορίες δημοτικής φορολόγησης που η δημοτική αρχή διατηρεί σταθερές, ιδιαίτερα εκείνων που ελαφρύνουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)