to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 16.11.2019

Οικονομία

Μειώσεις... στις υψηλές καταναλώσεις, προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Στη μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ για τη νυχτερινή κατανάλωση που αφορά στους πελάτες οικιακής χρήσης Χαμηλής Τάσης (κυρίως νοικοκυριά) στις υψηλότερες καταναλώσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ


Ενα... δωράκι, αλλά μόνο για όσους έχουν υψηλή κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος, κρύβει το άρθρο 15 του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ που κατατέθηκε στη Βουλή στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», η ευνοϊκή ρύθμιση υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 30.000 περιπτώσεις που ανήκουν στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και έχουν κατανάλωση άνω των 1.600 KW το τετράμηνο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, έκρινε «αναγκαία» τη ρύθμιση προκειμένου, όπως είπε «να διορθωθεί η αδικία, που είχε γίνει το 2018».

«Σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού ΠΕΝ κ. Κωστή Χατζηδάκη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και επειδή παρατηρήθηκε εσφαλμένη ερμηνεία και αναπαραγωγή των δηλώσεων αυτών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Όπως είπε, «παραμένει μειωμένο το νυχτερινό ρεύμα για τις χαμηλότερες καταναλώσεις (σ.σ. κάτω από 1.600 ΚWh/τετράμηνο). Με απόφαση του 2018 είχε αυξηθεί υπέρμετρα το νυχτερινό ρεύμα για αυτούς που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις. Κρατάμε χαμηλά (σ.σ. τα νυχτερινά τιμολόγια) για αυτούς που είχαν χαμηλότερες καταναλώσεις και τα μειώνουμε σε αυτούς που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις, με τις μειώσεις να φτάνουν έως και 65% σε ορισμένες περιπτώσεις» (σ.σ. πρόκειται για τις καταναλώσεις άνω των 2.000 KWh/τετράμηνο).

Στον κάτωθι πίνακα περιγράφονται οι υφιστάμενες χρεώσεις ΥΚΩ στα νυχτερινά τιμολόγια και οι νέες που θα ισχύουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Για κλιμάκιο κατανάλωσης 1600-2000 kWh/4μηνο από 0,0500 ευρώ ανά κιλοβατώρα που είναι σήμερα η χρέωση θα γίνει 0,0150 ευρώ η κιλοβατώρα και για κλιμάκιο κατανάλωσης 2000 kWh και άνω, από 0,0850 ευρώ ανά κιλοβατώρα η χρέωση θα γίνει 0,0300 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)