to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 17.12.2012

Πολιτική

Μειώσεις μισθών σε όλες τις ΔΕΚΟ

Την πλήρη εξομοίωση, από την 1-1-2013, των αποδοχών 120 χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στον «στενό» Δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εισάγει το νέο βαθμολόγιο για πρώτη φορά και στις ΔΕΚΟ.



Οπως αναφέρει το «Εθνος» κατ’ εφαρμογή του ν.4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσο όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε πως διαμορφώνονται οι μισθοί μετά τις μειώσεις



Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αν. Μανιτάκης, το νέο βαθμολόγιο θα ισχύσει από το νέο έτος σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, στις ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου, καθώς και σε επιχειρήσεις που επιχορηγούνται τακτικά κτά 50% τουλάχιστον από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έχουν υποστεί περικοπή 20% στα επιδόματα που λάμβαναν με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου το 2010 και έναν χρόνο αργότερα δέχθηκαν μειώσεις 35%, κατά μέσο όρο, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 

Με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου καταργούνται όλες οι πάσης φύσεως έκτακτες αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα και μπόνους που λάμβαναν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των ΔΕΚΟ και παραμένουν μόνο εκείνα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα. Τα τέσσερα επιδόματα που αποδίδονται βάσει του νέου Μισθολογίου είναι: επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ), επίδομα απομακρυσμένων περιοχών (100 ευρώ), επίδομα τέκνων (50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για δύο παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά 170 ευρώ για 4 παιδιά κ.ο.κ.), και επίδομα θέσης ευθύνης (900 ευρώ για τους γενικούς διευθυντές, 400 ευρώ για διευθυντές και 250 ευρώ για τμηματάρχες).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)