to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 11.10.2021

Διεθνή

Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κούβα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, οι εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 σε νοσοκομεία και οι θάνατοι μειώνονται στην Κούβα, καθώς οι αρχές στη χώρα της Καραϊβικής επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού με εμβόλια που αναπτύχθηκαν και παράγονται εγχωρίως.


Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.604 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 39 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 7.851 νεκρούς επί συνόλου 918.383 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων στη νήσο υποχώρησε από τα 34.172 στα 16.975, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Το ίδιο διάστημα, ο μέσος όρος των θανάτων ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 μειώθηκαν από τους 60 και πλέον σε λιγότερους από 40.

Μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο έχουν επιβεβαιωθεί 35.906 κρούσματα και έχουν διαπιστωθεί 365 θάνατοι. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της Κούβας νοσηλεύονται 313 ασθενείς.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε ωστόσο ότι συνεχίζουν να καταγράφονται υψηλοί δείκτες μετάδοσης σε κεντρικές επαρχίες.

«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, παρά την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού», επέμεινε, σημειώνοντας πάντως πως οι πολίτες συμβάλλουν να τεθεί η υγειονομική κρίση υπό έλεγχο.

Η κυβέρνηση της Κούβας έχει θέσει στόχο να εμβολιαστεί πάνω από το 90% των 11 και πλέον εκατομμυρίων πολιτών της νήσου ως τον Νοέμβριο, ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι 2-18 ετών.

Ως αυτό το στάδιο έχει εμβολιαστεί πλήρως με τρεις δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus περίπου το 62,5% του πληθυσμού, με άλλα λόγια πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι. Έχουν χορηγηθεί πάνω από 22 εκατ. δόσεις των εμβολίων αυτών αφότου άρχισε η εκστρατεία τον Μάιο.

Οι αρχές χαλαρώνουν πλέον τα περιοριστικά μέτρα και σταδιακά ανοίγουν ξανά σχολεία, εστιατόρια, καφετέριες, παραλίες και χώροι άθλησης, ενώ, από τη 15η Νοεμβρίου, δεν θα απαιτούν πλέον από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη νήσο από το εξωτερικό να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση εξέτασης PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή μοριακού τεστ) με αρνητικό αποτέλεσμα και θα κάνουν δεκτά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν άλλα κράτη.

tags: Κούβα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)