to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 09.06.2020

πηγή: capital.gr

Οικονομία

Μειώνει τις τιμές - στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

Κατά 4% σε μέσο όρο μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση, εκτιμώντας πως ο κλάδος θα εμφανίσει ζημιές στο σύνολο του 2020 και θα επανέλθει σε οριακή κερδοφορία το 2021


Κατά 4% σε μέσο όρο μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση, εκτιμώντας πως ο κλάδος θα εμφανίσει ζημιές στο σύνολο του 2020 και θα επανέλθει σε οριακή κερδοφορία το 2021.

Πιο αναλυτικά, για την Eurobank, μειώνει τη τιμή στόχο κατά 13% και στα 0,63€ από ο,72€ πριν δίνοντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 47%, για την Alpha Bank μειώνει τη τιμή στόχο κατά 2% και στο 1,34€ από 1,37€ πριν βλέποντας περιθώριο ανόδου 100%, για την Εθνική αυξάνει τη τιμή στόχο κατά 2% και στο 1,94€ από 1,91€ πριν δίνοντας περιθώριο ανόδου 34% και για τη Τράπεζα Πειραιώς μειώνει τη τιμή στόχο κατά 4% και στο 1,10€ από 1,15€ πριν βλέποντας πτώση της τάξης του 28% από τη τρέχουσα τιμή της στο ταμπλό.


Η Alpha Bank είναι η μόνη στην οποία δίνει σύσταση αγοράς, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες δίνει ουδέτερη σύσταση.

Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, για ποιες βλέπει ράλι
Όπως αναφέρει η αμερικάνικη τράπεζα, ενσωματώνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τις πρόσφατες τάσεις στις εκτιμήσεις της και πλέον προβλέπει μία λιγότερο αρνητική προοπτική για την προ προβλέψεων κερδοφορία του κλάδου, η οποία όπως επισημαίνει θα υποστηριχθεί από τα ανθεκτικά καθαρά επιτοκιακά κόστη χάρη στο πρόγραμμα TLTRO-3 της ΕΚΤ. Σε ό,τι αφορά τις πιστωτικές ζημιές, οι εκτιμήσεις της παραμένουν αμετάβλητες για το κλάδο το 2020, ωστόσο για το 2021 η G.S. της αυξάνει καθώς προβλέπει πλέον μία πιο αργή διαδικασία ομαλοποίησης για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες από ό,τι ανέμενε πριν.

Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων συναλλαγών NPEs, που αναμένει για το 2021 εκτιμά ότι ο δείκτης CoR για τον κλάδο θα υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας από το 2022 και μετά.

Συνολικά, η G.S. επισημαίνει πως τα θέματα-κλειδιά του πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες πιστωτικές ζημιές, η αδύναμη εξέλιξη των κεφαλαίων σε επίπεδα τριμήνου και τα χαμηλότερα ή υψηλότερα (ανάλογα τη τράπεζα) από τα αναμενόμενα κόστη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)