to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μειωμένα κονδύλια, ελλείψεις και απαρχαιωμένα μέσα «καίνε» την Πυροσβεστική

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η επιχειρησιακή ισχύς της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών καταγράφει το 2012 αύξηση 42% σε σχέση με το 2011.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σώμα υποστηρίζουν ότι στο διάστημα 2011-2012 τα διαθέσιμα κονδύλια μειώθηκαν ως και 45%.
 
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου, στο Σώμα υπηρετούν φέτος 14.401 άτομα, μεταξύ των οποίων 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 1.906 συμβασιούχοι.
 
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), κ. Φίλιππος Παντελεάκος, η εκπαίδευση 600 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ οι 1.906 συμβασιούχοι θα αναλάβουν σταδιακά καθήκοντα.
 
Αυτό μεταφράζεται σε 200 λιγότερα επανδρωμένα οχήματα σε κάθε οκτάωρη βάρδια.
 
Εκτός αυτού εκδόθηκε διαταγή που προβλέπει ότι οι 4.000 πυροσβέστες «πενταετίας» δεν εργάζονται νύχτα, Κυριακές και αργίες και δεν μετακινούνται εκτός έδρας, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί οι σχετικές αποζημιώσεις.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μειωμένος φαίνεται πως είναι και ο στόλος των οχημάτων, καθώς περιορίζεται σε 1.696 υδροφόρες, 1.619 βοηθητικά και 228 «ειδικά» οχήματα.
 
Το 20% των οχημάτων είναι σήμερα εκτός λειτουργίας, ποσοστό που εκτιμάται ότι στις αρχές Αυγούστου θα ξεπεράσει το 30%, καθώς δεν εκταμιεύονται κονδύλια για την επισκευή μηχανικών βλαβών και η συντήρηση των οχημάτων βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών.
 
αναδημοσίευση από econews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)