to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:40 | 23.09.2015

Πολιτική

«Μέχρι τέλους» υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης

"Θα είμαι μέχρι τέλους υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ" ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. "Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά στη ΝΔ... Δεν θέλω μια ΝΔ που να χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Σαμαρικούς Καραμανλικούς, θέλω μια ΝΔ από Νεοδημοκράτες στην οποία ο καθένας θα διαχωρίζεται από τις ικανότητές του" επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε ακόμη όλους όσοι ενδιαφέρονται για την προεδρία να εκτεθούν απο την αρχή, στην κρίση της κοινωνίας. Όποιος εκτεθεί, είπε, θα πρέπει να συμφωνήσει οτι την επόμενη ημέρα θα στηρίξει τον πρόεδρο που θα επιλέξει η κοινωνία. 

Υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ "έχει ταυτότητα και ας έχει ξεθωριάσει λίγο", παραδέχτηκε ωστόσο ότι έχει πάρει μερικό διαζύγιο από τα κοινωνικά στρώματα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνεί συνέχεια. 

Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ δεν αντέχει άλλους διχασμούς. "Πρέπει να αφήσει πίσω της τα ταμπού και να δώσει αίσθηση πραγματικής και όχι υποκριτικής ανανέωσης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  Έκανε λόγο ακόμη για αξιοπρεπή εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προεκλογικά. "Δεν μιλήσαμε για μείωση δαπανών" δήλωσε ωστόσο.

Στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ φέρονται επίσης να είναι οι κύριοι Βορίδης και Δένδιας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη στις 3.30 μμ θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. O νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, μετά την απόφαση που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Τι είπε για την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ανακοινώθηκε νύχτα γιατί δεν αντέχει το φως της ημέρας σχολίασε εξάλλου ο βουλευτής της ΝΔ. Εκτιμώ, ανέφερε, ότι η κυβέρνηση θα αποδειχθεί παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το μνημόνιο. 

Πρόσθεσε πως "πολλά από τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν όπως οι κύριοι Κουρουμπλής και Σταθάκης, είχαν δοκιμαστεί και απέτυχαν." 

Για το αποτέλεσμα των εκλογών παρατήρησε σκωπτικά ότι "δόθηκε δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα για να υλοποιήσει το μνημόνιο που υπέγραψε".

Κωστής Χατζηδάκης: «Να μην ψάχνουμε για τον αντι-Τσίπρα»

"Ανάμεσα στη γελοιοποίηση και τις φιλοδοξίες μεσολαβεί μια λεπτή γραμμή" δήλωσε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τα όσα ακούγονται για την επόμενη μέρα στο κόμμα.
 
Mιλώντας στον "Αnt1" ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως "στη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να προσδιοριστούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας τον αντί Τσίπρα" και συνέχισε τονίζοντας πως "ένας πολιτικός αρχηγός πρέπει να εμπνέει και να έχει μια πολιτική υπόσταση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)