to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το μεγαλύτερο διακύβευμα η ενεργή συμμετοχή του κόσμου!

Η ενότητα του κόμματος είναι το υπέρτατο διακύβευμα, καθώς ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί ένα πρότυπο πεδίο σύνθεσης, το μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή αριστερά όπου έχει αποδείξει πως μπορεί να χωρέσει κάτω από την ομπρέλα του οποιαδήποτε προοδευτική φωνή με σαφή πλαίσια και κατεύθυνση προς την Αριστερά.


Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αισθητά αντιληπτό πως μια όλο και μεγαλύτερη μερίδα της γενιάς του ‘90 εμφανίζει μια αδιαφορία έως και αποστροφή για τα πολιτικά τεκταινόμενα της Ελλάδας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πληγές που έχει αφήσει η συνεχιζόμενη κρίση δεκαετίας αλλά και τα φαινόμενα διαφθοράς που συνεχώς αναδεικνύονται. Στις μικρότερες ηλικίες (γενιά του 2000) τα πράγματα είναι πιο δυσοίωνα καθώς οι πολιτικές εξελίξεις υπάρχουν στο μυαλό ενός μεγάλου ποσοστού ως ένα "reality που παίζεται πριν τα reality και τα βλέπουν μονάχα οι γονείς".


Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό νέων που προσεγγίζει ηλικιακά τα 30 και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να φύγει από το παιδικό του δωμάτιο ή έχει κάνει το επόμενο βήμα για να βρεθεί αμέσως σε οικονομικό αδιέξοδο, αρχίζει και αντιλαμβάνεται το στρεβλό του αφηγήματος που μέχρι τώρα πίστευε και αρχίζει και αναπτύσσει από την αρχή πολιτικά αντανακλαστικά.


Η Αριστερά που εκπροσωπούμε, η Αριστερά των πολλών έχει ιστορικό χρέος για ακόμη μια φορά να βρίσκεται εκεί και να δώσει λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Είναι χρέος μας, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες όχι μόνο της νεολαίας αλλά όλων των ηλικιών, να συζητήσουμε μαζί τους, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που βιώνουν ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο θα ξεκινάει από την βάση της κοινωνίας και θα επιστρέφει πίσω για να ριζωθεί και να παράξει αποτελέσματα.


Επιπλέον η τρέχουσα έκφανση της κρίσης ως κρίση ακρίβειας ξεκινάει και εμπλέκει και τους νεότερους στη συζήτηση για την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής. Ωστόσο όλα αυτά παραμένουν σε πρωταρχικό στάδιο χωρίς πολιτική κατεύθυνση με ένα μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς να διατηρεί έναν φόβο εμπλοκής με τα κοινά πέρα από την ψήφο. Ως Νεολαία του κόμματος καλούμαστε να αποτελέσουμε την γέφυρα των ηλικιακών χασμάτων (τόσο εντός, όσο και εκτός του κόμματος), θέτοντας τις ανάγκες της νέας γενιάς σε πρώτο πλάνο καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει την επαύριον ημέρα να εξασφαλίσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα αποτελέσει τομή για την κοινωνία.


Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. παρόλο που το θέμα για το μελλοντικό μοντέλο οργανωτικής δομής του κόμματος είναι ένα από τα μείζονος σημασίας δεν θα πρέπει να αναλωθεί όλος ο χρόνος του συνεδρίου σε αυτό χωρίς να συζητηθούν κρίσιμα πολιτικά ζητήματα. Η επόμενη μέρα του συνεδρίου οφείλει να μας βρει όλους μαζί έτοιμους και οπλισμένους με ένα σαφές και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο που θα αποτελεί πηγή των απαντήσεων που έχει ανάγκη η κοινωνία.


Η ενότητα του κόμματος είναι το υπέρτατο διακύβευμα, καθώς ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί ένα πρότυπο πεδίο σύνθεσης, το μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή αριστερά όπου έχει αποδείξει πως μπορεί να χωρέσει κάτω από την ομπρέλα του οποιαδήποτε προοδευτική φωνή με σαφή πλαίσια και κατεύθυνση προς την Αριστερά. Μια Αριστερά που θα απευθύνεται πειστικά στην κοινωνία των πολλών, πέραν των στρωμάτων που παραδοσιακά την ακολουθούν.
Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. της επόμενης ημέρας με αιχμή του δόρατος την Νεολαία του θα πρέπει να δώσει το παρών σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, και να δώσει αγώνες για καλυτέρευση των όρων ζωής μας, χωρίς όμως να αποτελεί μόνο ένα αντί-ΝΔ μέτωπο αλλά με ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο με κοινωνικό πρόσημο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Γιαχολλάρη Άγγελος Διονύσιος – Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας
Παπαδόπουλος Φώτης – Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Χίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)