to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 21.03.2017

Οικονομία

Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανταπόκριση στην εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής παρουσίασε, σε εκδήλωση για τη φοροδιαφυγή, τις προτεραιότητες της φορολογικής αρχής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο η ανταπόκριση στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων


"Καλύτερα από ό,τι περιμέναμε" πήγε η ανταπόκριση στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, ανέφερε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας απόψε στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Διανέοσις για τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Πιτσιλής παρουσίασε επίσης τις προτεραιότητες της φορολογικής αρχής που περιλαμβάνουν :

-Την προτεραιοποίηση των φορολογικών ελέγχων με εξειδικευμένα κριτήρια ανά ελεγκτική υπηρεσία, που ολοκληρώνεται σύντομα για τη φετινή χρονιά με τεχνική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

-Την καταπολέμηση της πλασματικής μετεγκατάστασης σε γειτονικές χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για την οποία, όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, αν χρειαστεί θα αναληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες.

-Τον αυτοματοποιημένο έλεγχο προσαύξησης περιουσίας, με διασταύρωση δεδομένων από πιστωτικά ιδρύματα και φορολογικές δηλώσεις. Η σχετική εφαρμογή θα παραδοθεί σε λίγες ημέρες στις υπηρεσίες.

-Την πάταξη του λαθρεμπορίου με αύξηση των ελέγχων στα καύσιμα και πρόσθετη ιχνηθέτηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, το 2016 αυξήθηκαν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στο χώρο του καπνού (40% αύξηση των ελέγχων σε σχέση με το 2015, 325% αύξηση των προστίμων, 40% αύξηση στις κατασχέσεις ) και των καυσίμων (12.018 έλεγχοι το 2016 έναντι 8.859 το 2015).

-Πάταξη της "καθημερινής " φοροδιαφυγής και διαφάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)