to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:50 | 24.07.2018

Κοινωνία

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει περισυλλεγεί από παραλίες και μεταφέρονται σε σημεία υποδοχής

Στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί, σύμφωνα με το Λιμενικό


Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κινητοποίησε αμέσως μέσα του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής σε εγκλωβισμένα άτομα, στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, στις ανωτέρω περιοχές επιχειρούν 1 Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και οι 2 φουσκωτοί λέμβοι του, 5 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού , 1 Ναυαγοσωστικό , Ελικόπτερο και Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, παραπλέοντα σκάφη, Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών , Ε/Γ-Ο/Γ πλοία και αρκετά ιδιωτικά σκάφη στα οποία επιβαίνουν στελέχη του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή του υπουργού κ. Κουρουμπλή στην περιοχή της Ραφήνας έχει σταλεί Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου με ιατρικό κλιμάκιο, στο οποίο μεταφέρονται για την παροχή πρώτων βοηθειών οι τραυματίες. Συνολικά το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχει δέκα (10) πλωτά μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός ατόμων έχει περισυλλεγεί από παραλίες και μεταφέρονται σε σημεία υποδοχής που έχουν ορισθεί στην περιοχή της Ραφήνας (Λιμεναρχείο, Δημαρχείο, Πνευματικά Κέντρα, Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία, Κέντρο Υγείας).

Επιπρόσθετα, έχουν περισυλλεγεί από το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPER FERRY” εννέα (09) άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που επιβιβάσθηκαν σε φουσκωτή λέμβο από ξενοδοχείο και ανοίχτηκαν ανατολικά της Ραφήνας. Επίσης, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τον λιμένα Ραφήνας εντοπίστηκαν και διεσώθησαν από το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPER RUNNER” τρία (03) ανήλικα παιδιά και δύο (02) ενήλικες, όλοι ημεδαποί. Δύο άτομα διεσώθησαν από την Φρεγάτα “Έλλη”. Επιπλέον, αλιευτικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε μία (01) γυναίκα ανατολικά της περιοχής Μάτι. Συνολικά από την Θάλασσα έχουν διασωθεί ως τώρα 17 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται ως τώρα, δύο (02) αλλοδαποί, ένας (01) άνδρας και μία (01) γυναίκα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις (03) σοροί (ενός ανδρός, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού) τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. τα πεζοπόρα τμήματα.

Την επιχείρηση συντονίζουν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και η φυσική ηγεσία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην περιοχή της Ραφήνας έχει σπεύσει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, και ο Β' Υπαρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)