to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 24.06.2022

Πολιτισμός

Σήμερα το πάρτυ του «Ξεσπιτόγατου» στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο

Η ομάδα "Ξεσπιτόγατος" στο Facebook, που φιλοξενεί ιστορίες γύρω από τη στεγαστική κρίση και αριθμεί πλέον χιλιάδες μέλη, διοργανώνει πάρτυ/event στο Μεταξουργείο σήμερα Παρασκευή 24/6.


Με ένα ξέφρενο ξεσπιτο-πάρτυ στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, σήμερα Παρασκευή 24/6, το διαδικτυακό γκρουπ “Ξεσπιτόγατος” ετοιμάζεται να γιορτάσει 8 μήνες ψηφιακής ζωής.

Ο “Ξεσπιτόγατος” είναι ένα γκρουπ στο Facebook που φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει ιστορίες “για την τρέλα και την παράνοια που επικρατεί γύρω από την αναζήτηση στέγης”.

Σύμφωνα με το κάλεσμα του γκρουπ:

“Εάν δεν διαθέτεις λοφτ με θέα το Λυκαβηττό, εάν βρίσκεσαι στην τρίτη δεκαετία της ζωής σου και μένεις ακόμα στο παιδικό σου δωμάτιο, εάν η τράπεζα δεν πρόκειται να σου εγκρίνει ποτέ στεγαστικό δάνειο, εάν είσαι εξαρτημένος από το μισθό σου και ψάχνεις σπίτι... ο Ξεσπιτόγατος είναι εδώ για να στεγάσει την ιστορία σου”, λέει η ομάδα διαχείρισης του γκρουπ.

Και αυτό ακριβώς κάνει ο Ξεσπιτόγατος 8 μήνες τώρα, αριθμώντας πλέον πάνω από 6.000 μέλη και γεμίζοντας καθημερινά ιστορίες, νέων κυρίως ανθρώπων, για υπόγεια με “απεριόριστη θέα” και νοίκι ...500 ευρώ, για “ανακαινισμένα” διαμερίσματα 40 τετραγωνικών που στοιχίζουν το 60% του βασικού μισθού. Μέσα από το χιούμορ αλλά μέσα από πιο “σοβαρές” συζητήσεις που ανοίγουν κάτω από κάθε ποστ, αποτυπώνεται σε όλη της την ένταση η σημερινή στεγαστική κρίση, ενώ σκιαγραφείται και το αίτημα να υπάρξει ένας τρόπος συνολικής αντιμετώπισης της κατάστασης.

Μέχρι τότε, ραντεβού στο πάρτυ του Ξεσπιτόγατου την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, μετά τις 7 το απόγευμα. Το event ξεκινά με μια μικρή εισαγωγική συζήτηση για το στεγαστικό ζήτημα με τον Θωμά Μαλούτα, καθηγητή Κοινωνικής Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Αγγελική Μητροπούλου, υποψήφια διδάκτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου ΕΝΑ και τον Άλκη Καφετζή, συντονιστή του project "Ενοίκια στα Ύψη" στο Eteron-Iνστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Ακολουθεί stand up comedy με τους Δημήτρη Χριστοφορίδη και Πάρι Ρούπο και τη σκυτάλη παίρνει ο DJ Ιάκωβος Παυλόπουλος.

Όπως γράφτηκε στο ίδιο το γκρουπ, “Ξεσπιτόγατοι όλου του κόσμου, νιαουρίστε!”.

Βρείτε τη σχετική εκδήλωση στο Facebook.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)