to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:02 | 30.07.2022

Πολιτισμός

Μεγάλη συναυλία στα Ανώγεια για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων

Στο Φως της Μνήμης 1822 - 2022, είναι ο τίτλος της μεγάλης συναυλίας για τα 200 Χρόνια από το 1ο Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, που θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό έργο των Γιώργη Καράτζη και Πάρι Περισυνάκη που θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη και πλειάδα σπουδαίων Ανωγειανών καλλιτεχνών.


Τα Ανώγεια στις 2 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:15, στο Θέατρο Νίκος Ξυλούρης, γιορτάζουν την επέτειο των 200 χρόνων από το 1ο Ολοκαύτωμα από τους Τούρκους, το 1822, και η μουσική θα ανάψει το διακόπτη για το φως της μνήμης… Δίπλα στους μουσικούς των Συνόλων της ΕΡΤ της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ θα σταθούν οι Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης, Μιχάλης Καλλέργης, Γιώργης Βρέντζος, Νίκη Ξυλούρη, Βασίλης Δραμουντάνης, Μαρίνα Δακανάλη, Νικόλας Καράτζης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Στο μεταξύ, το 6ο Φεστιβάλ Πλατείας Νεάπολης Λασιθίου θα παρουσιάσει μία γιορτή για τρεις μέρες 5,6, και 7 Αυγούστου 2022 σε μία έκρηξη ποιότητας και πολιτισμού γεμάτη συμβολισμούς, σύμφωνα με τους διοργανωτές. «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για το αφιέρωμά μας στα 200 χρόνια από τη “γέννηση” του Ακορντεόν. Ένα όργανο “αλέγκρο” και πλήρες. Με ένταση και μελωδία βγαλμένες -λες- μέσα από διονυσιακές τελετές (αν και ιστορικά δεν έχουν καμία σχέση), από μικρασιάτικες και αστικές καντάδες, από λατινοαμερικάνικες φιέστες και βαλκανικά γλέντια. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να μαζέψουμε -χωρίς εκπτώσεις- εννέα από τους καλύτερους εκτελεστές του Ακορντεόν, δοκιμασμένους για χρόνια σε διαφορετικά είδη της λαϊκής μουσικής της χώρας μας και όχι μόνο και να τους φέρουμε κοντά σας για τρία συνεχόμενα βράδια του Αυγούστου στις όμορφες και γραφικές πλατείες της αγαπημένης μας Νεάπολης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)