to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:05 | 30.05.2022

Πολιτισμός

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από το ΚΚΕ στο κατάμεστο γήπεδο του Πανιωνίου

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο διοργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ το ΚΚΕ στο κατάμεστο γήπεδο του Πανιωνίου με τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για να τιμήσουν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη


Κατάμεστο έως αργά το βράδυ το γήπεδο του Πανιωνίου από τους χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (30/5), ώστε να τιμήσουν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική, σε μια γιορτή που αντίστοιχή της έχουμε ίσως χρόνια να δούμε στην Ελλάδα.

Το άνοιγμα της μεγάλης συναυλίας – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συναυλία.

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον χαμό του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου και η ΚΕ του ΚΚΕ με την οικογένειά του νιώθαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε αυτή τη συναυλία από κοινού. Μια συναυλία τιμής για τον ερμηνευτή που έβαλε τη σφραγίδα του με τις δωρικές του ερμηνείες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

Με τον Δημήτρη Μητροπάνο βαδίζαμε μαζί στον ίδιο δρόμο, σταθερά και ακλόνητα. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του Κόμματος και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” όλα τα χρόνια. [...]

Τραγουδούδησαν (με αλφαβητική σειρά): Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, ενώ την παρουσίαση και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Συμμετείχε η Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου. Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης - Ηχοληψία: Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο παρεβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης».

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε νωρίτερα με τη σύζυγο του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια, με την κόρη τους, καθώς και με τους συντελεστές της συναυλίας.

Από τα παιδικά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου στη συνοικία της Αγιάς Μονής Τρικάλων και τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειάς του ξεκίνησε το βίντεο που προβλήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη στο ξεκίνημα της συναυλίας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)