to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 26.08.2017

Κοινωνία

Εξακολουθούν να μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.


Νέα πυρκαγιά ξέσπασε χτες στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια και πλησιάζει στο χωριό των Μαριών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολήμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή που καθιστούν αδύνατη την επιχείρηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Bίντεο και φωτ. από το imerazante.gr

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού.

Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει ρήξεις νερού.

Δύο νέες εστίες, στην περιοχή των Άνω Βολιμών

Δύο νέες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.
 
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί στα τρία μέτωπα, ενώ έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απαγορεύουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)