to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 03.08.2022

Κοινωνία

Πύρινο μέτωπο στο Μεσολόγγι - Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Σχίνο Μεσσηνίας, εκκενώθηκε νωρίτερα το Μεσοχώρι Πύλου

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος, στη Μεσσηνία - Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μεσοχωρίου - Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες στην Ηλεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πύρινο μέτωπο στην Στάμνα Μεσολογγίου


(φωτ. αρχείου)

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην περιοχή, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στο μεταξύ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και 14 Φινλανδοί, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Νωρίτερα, μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μεσοχώρι, της Πύλου, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την περιοχή Πήδασος.

Φωτιά στην περιοχή Καλύβια του Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια, Γυθείου, στην Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενη απειλή κατοικημένης περιοχής.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη γέφυρα του Αλφειού ποταμού

Σύμφωνα με την πυροσβεστική σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες στην γέφυρα του Αλφειού ποταμού. Πάντως στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Σε εξέλιξη φωτιά στην περιοχή Στάμνα Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Στάμνα, του Μεσολογγίου, χωρίς όμως, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να απειλείται μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου θα πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αέρος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)