to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 14.05.2020

πηγή: kavalapost.gr

Πολιτισμός

«Μεγάλη ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο και την κυβέρνηση αυτά που ειπώθηκαν για Ξαρχάκο και Δεληβοριά»

Η παρέμβαση του Αργύρη Μπακιρτζή


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών στα «μέτρα στήριξης του κλάδου» που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση και τα οποία, κατά κοινή ομολογία των ίδιων των καλλιτεχνών, κρίθηκαν ως τουλάχιστον ανεπαρκή.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό της Αθήνας Στο Κόκκινο ο συνθέτης και πρώην Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Ξαρχάκος στάθηκε ιδιαίτερα αυστηρός τόσο απέναντι στην Κυβέρνηση, της οποίας το Πρόγραμμα για τον Πολιτισμό χαρακτήρισε «ελλιπές», όσο και απέναντι στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την οποία σχολίασε ότι διακατέχεται από το σύνδρομο της «βλαπτικής έπαρσης».

Οι δηλώσεις Ξαρχάκου απαξιώθηκαν τόσο από την ίδια την κ. Μενδώνη όσο και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ενώ ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε τις χαρακτήρισε «παρόλες».

Λίγες μέρες μετά, ο τραγουδοποιός και πρόεδρος στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΕΔΕΜ Φοίβος Δεληβοριάς «στοχοποιήθηκε» από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος τον κατηγόρησε για «τυφλό μίσος κατά της Κυβέρνησης».

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, ο δημοφιλής τραγουδοποιός Αργύρης Μπακιρτζής έκανε την ακόλουθη δήλωση υπέρ των Ξαρχάκου-Δεληβοριά:

«Είναι μεγάλη ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο και την Κυβέρνηση αυτά που ειπώθηκαν από δημοσιογραφίσκους για τον Σταύρο Ξαρχάκο και από επίσημα χείλη για τον Φοίβο Δεληβοριά. Το έργο και η δράση και των δυο κάνουν τελείως περιττή την υπεράσπισή τους απέναντι σε ανθρώπους που μόνο το να τους αγνοήσει κανείς αξίζουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)