to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 02.04.2022

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους της Amazon στο Στάτεν Άιλαντ

Παρά τις σφοδρές πιέσεις και τις ενέργειες της εταιρείας, εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις της Amazon στο Στάτεν Άιλαντ ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημιουργία σωματείου, σε μια εξέλιξη που θεωρείται σημαντική αποδοκιμασία κατά της πολιτικής του κολοσσού απέναντι στους υπαλλήλους του


Υπέρ ψήφισαν 2.653 ψηφοφόροι, ενώ κατά ψήφισαν 2.131 με το υπό δημιουργία σωματείο να καταγράφει νίκη με ποσοστό μεγαλύτερο από δέκα μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ερμηνεύεται ως μεγάλη ήττα του δεύτερου μεγαλύτερου εργοδότη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες νίκης των εργατικών συνδικάτων των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times η νίκη στο Στάτεν Άιλαντ μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα εργατικά συνδικάτα που έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες παρά τις όποιες επιτυχημένες καμπάνιες για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το αποτέλεσμα στο Στάτεν Άιλαντ έρχεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα εκλογικό θρίλερ σε μεγάλες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αλαμπάμα, όπου προς το παρόν τα συνδικάτα δείχνουν να οδεύουν προς την ήττα, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μερικές εβδομάδες.

Η μεγάλη δυναμική που σημειώνουν τα σωματεία και στις δύο περιοχές θα σημάνει, όπως επισημαίνουν οι NYT, ότι η Amazon αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρές πιέσεις σε μια σειρά από εργασιακά, αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Όπως έχουν δείξει, άλλωστε, πρόσφατε νίκες σωματείων της Starbucks, οι νίκες σε μια περιοχή μπορεί να φέρουν ανακατατάξεις και σε άλλα σημεία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Παράλληλα, οι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά και μια σειρά από τομείς της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η Amazon είναι ένας κολοσσός που κυριαρχεί σε πολλά πεδία.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μεγάλες προσλήψεις εργαζομένων τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ωστόσο έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα και η πανδημία έδωσε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

Οι New York Times είχαν πραγματοποιήσει μεγάλη έρευνα σε αυτή την αποθήκη στο Στάτεν Άιλαντ πέρυσι καταγράφοντας ότι ήταν εμβληματική αναφορικά με το σκληρό εργασιακό μοντέλο που εφαρμόζει η εταιρεία

Η Amazon δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το αποτέλεσμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)