to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μεγάλη κινητοποίηση στη λίμνη Μπελέτσι του δήμου Ωρωπού για τη σωτηρία μιας πάπιας

Σε σίγουρο θάνατο οδηγείτο μια πάπια μέσα στη λίμνη Μπελέτσι του Δήμου Ωρωπού, καθώς το ράμφος της είχε εγκλωβιστεί σε ένα κατεστραμμένο μεταλλικό κουτί αναψυκτικού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από ασιτία.


Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από επισκέπτες της λίμνης, οι οποίοι ενημέρωσαν τη φιλοζωική Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια τον αντιδήμαρχο Αφιδνών Γιάννη Δήμα, ωστόσο η προσέγγισή της πάπιας δεν ήταν εύκολη, καθώς η λίμνη είναι μεγάλη, το πτηνό ήταν ανήσυχο και ταραγμένο και απομακρυνόταν διαρκώς, ενώ υπήρχαν και οι προβλέψεις για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για κεραυνοπτώσεις.

Έτσι, υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση εντός της λίμνης για τη διάσωση του πτηνού. Αρχικά επιχείρησαν να περιορίσουν τη μετακίνηση της πάπιας εντός της λίμνης με αντλίες νερού και στη συνέχεια αξιωματικός της ΕΜΑΚ κατάφερε να την προσεγγίσει, να την πιάσει και παρά την ανησυχία της, με προσεκτικές κινήσεις να αφαιρέσει το μεταλλικό κουτί από το ράμφος της. Το ευχάριστο ήταν πως δεν της είχε δημιουργήσει άλλα σοβαρά τραύματα.

Το περιστατικό με το αίσιο τέλος συνέβη χτες και αξίζει να αναφερθεί πως σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, μια χελώνα βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της πάπιας και στη συνέχεια αποχώρησαν μαζί για να απολαύσουν την ελευθερία τους.

Ωστόσο, η ιστορία της άτυχης πάπιας φέρνει πάλι στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα με τη ρύπανση της λίμνης και της ευρύτερης περιοχής, κυρίως λόγω των πολλών επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)