to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 15.07.2022

Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού - Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω του καπνού - Μήνυμα εκκένωσης απεστάλη από το 112 - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ανάβυσσο λόγω της πυρκαγιάς - Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση αλλά βρίσκεται κοντά σε σπίτια - Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ρέθυμνο


Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην Φέριζα Σαρωνικού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 92 πυροσβέστεςμε 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 Α/Φ & 3 Ε/Π, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν εθελοντές πυροσβέστες & υδροφόρες Ο.Τ.Α..

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 30 οχήματα και 63 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσιες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μάχη που δίνουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου.

Παράλληλα, πριν λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Νωρίτερα, το 112 είχε αποστείλει μήνυμα εκκένωσης της πειροχής Φέριζα προς το Λαγονήσι.

Ο καπνός είναι αποπνικτικός ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που ενισχύουν το πύρινο μέτωπο. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής μιλώντας στο OPEN TV, έχουμε μία μεγάλη φωτιά στη Φέριζα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση της περιοχής ενώ ο δήμος έχει διαθέσει πούλμαν.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση αλλά είναι κοντά σε σπίτια ανέφερε, εκφράζοντας την ανησυχία του να μην ξεφύγει από τον έλεγχο της πυροσβεστικής το μέτωπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αναβύσσου

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

- Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

- Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

- Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα μαίνονται 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώξθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός  Καρύστου Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)