to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 18.12.2019

πηγή: news247.gr

Κοινωνία

Μεγαλειώδης κίνηση: Κούρδοι πρόσφυγες δώρισαν ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο όχι μόνο δεν ξεχνούν την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά αποδεικνύουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους στους Ελληνες.


Μία καταπληκτική ημέρα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ήταν η Κυριακή που πέρασε στο Λαύριο όπου οι Κούρδοι πρόσφυγες της περιοχής προχώρησαν σε μία απίστευτη κίνηση.

Συγκεκριμένα δώρισαν τα ιατρικά εφόδια που έστειλε η ομάδα " Konvoy Solidaire" το Καραβάνι Αλληλεγγύης από την Γαλλία στο Κέντρο Υγείας του Λαύριο , για να ευχαριστήσουν τους κατοίκους του Λαυρίου που φιλοξενεί αρκετά χρόνια τους πρόσφυγες για την αντιρατσιστική τους στάση παρά τους περιορισμούς και τα προβλήματα.

Παράλληλα, μέσω της " Κουζίνα Αλληλεγγύης " που στήθηκε στην πλατεία του Λαυρίου,προσέφεραν φαγητό σε εκατοντάδες Ελληνες, Γάλλους και Κούρδους, στη γιορτή Αλληλεγγύης.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του κέντρου υγείας, οι Κούρδοι δώρισαν ιατρικά εφόδια όπως 11 αναπηρικές καρέκλες με μπαταρία, 4 κρεβάτια ασθενών, 3 καρέκλες εξέτασης, 15 πατερίτσες, 15 βοηθήματα βάδισης και φάρμακα.

Ο Θεολόγος Ζαγκάλης, ιατρός του κέντρου υγείας που καλωσόρισε τους πρόσφυγες στην πύλη και δήλωσε ότι τον συγκίνησε ιδιαίτερα η πράξη αυτή, τόνισε: Ο κουρδικός λαός δίνει μάχη και αγωνίζεται αρκετά χρόνια για την ελευθερία του, πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους σε αυτόν τον αγώνα , ήρθαν να βρουν μια " πατρίδα ".

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες / μετανάστες , η δωρεά των Κούρδων προσφύγων στο κέντρο υγείας μας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)