to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μεγάλα τα... πάθη στην αντιπολίτευση

Η συνεχής καταστροφολογία και ο μηδενισμός κάθε βήματος, κάθε αποτελέσματος παραμένει και εντείνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε πραγματικά για κάθε ψύχραιμο πολίτη γίνεται τουλάχιστον αποκρουστική.


Όσο περνάει ο καιρός και όλα δείχνουν μια πορεία προς τη σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας μας και προς την έξοδο της χώρας από τα δεσμά των Μνημονίων, τόσο φουσκώνουν τα... πάθη στην αξιωματική και λοιπή αντιπολίτευση.

Η συνεχής καταστροφολογία και ο μηδενισμός κάθε βήματος, κάθε αποτελέσματος παραμένει και εντείνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε πραγματικά για κάθε ψύχραιμο πολίτη γίνεται τουλάχιστον αποκρουστική.

Τώρα πολλοί βαυκαλίζονται με εκτιμήσεις και αναλύσεις που φουσκώνουν (;) το μπόι στη Ν.Δ., ενώ οι... πρόθυμοι σχολιαστές δεν κουράζονται να «παθιάζονται» με τη συστηματική ισοπέδωση χωρίς τέλος. Όταν ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι οι βασικές κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδίου είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ενίσχυση των επενδύσεων, η υποστήριξη της καινοτομίας, η δημιουργία φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και η μισθολογική ενίσχυση των εργαζομένων με ταυτόχρονη προστασία τους από κακές εργοδοτικές πρακτικές, ο αρχηγός της Ν.Δ. παθαίνει «αφλογιστία» και υπόσχεται εμφατικά «να απολυθούν οι γενικοί γραμματείς που διορίζει η κυβέρνηση». Φοβερό!

Χωρίς καμία πολιτική αυτοκριτική για τα όσα επί μακρόν συσσώρευσαν στη χώρα οι κυβερνήσεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επαναλαμβάνει π.χ. για τη Novartis ότι είναι «και σκάνδαλο και σκευωρία», ξεχνώντας φυσικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής και στη συνέχεια, μετά τη σύστασή της, φρόντισε να... αποχωρήσει.

Μέσα στα αντιπολιτευτικά πάθη των ημερών Μητσοτάκης και άλλοι «συμπλέοντες» μαζί του «σκίζουν τα ιμάτιά τους» για την προληπτική γραμμή στήριξης σε βαθμό δογματικής προσήλωσης στις αδιέξοδες πολιτικές που προφανώς θεωρούν «αναντικατάστατες», μαζί με τους... ίδιους!

Ενοχλούν και οι πληροφορίες, τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι συχνές δηλώσεις τόσων σημαντικών παραγόντων που δείχνουν προσέγγιση για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και συνεπώς οι «Κασσάνδρες» των αδιεξόδων παθιάζονται κυριολεκτικά για να μας «αρρωστήσουν» προληπτικά και «τελεσίδικα».

Ίσως τώρα που έπαιξε θέμα... πρόωρων εκλογών στο CNBC να παρηγορηθούν πολλοί στη Ν.Δ. και αλλού. Οι ημέρες των παθών, τα έτη των Μνημονίων τελειώνουν και η μόνη σοβαρή αντιπαράθεση μπορεί και πρέπει να γίνει στο περιεχόμενο, στο μοντέλο, στις προτάσεις για την επόμενη ημέρα. Σε αυτό το πεδίο οι δυνάμεις της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού έχουν πρόβλημα...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)