to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 25.09.2020

Κοινωνία

Με ζημιές το 92% των κτιρίων που ελέγχθησαν στην Καρδίτσα

Ολική Καταστροφή στην Καρδίτσα - Από τα 3.326 κτίρια που ελέγχθηκαν μέχρι τις 24/9 στα 3.045 καταγράφονται ζημιές


κτεταμένες ζημιές σε κτίρια, αφήνει πίσω του ο «Ιανός» όπως πιστοποιούν οι μέχρι τώρα αυτοψίες των κλιμακίων μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά του νότιου Ιονίου. Η σφοδρότητα του κυκλώνα, αφήνει το αποτύπωμά της κυρίως στην περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όπου καταγράφονται μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, συνολικά ελέγθηκαν (εως 24 Σεπτεμβρίου) 3.326 κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσια κτίρια κ.ά.) εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα, τα 3.045 με ζημιές, ποσοστό δηλαδή 91,5 % και μόλις 243 έμειναν αλώβητα.

Οι 2.367 έλεγχοι έγιναν σε κτίρια της Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας, (αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές) και δείχνουν ζημιές σε 2.181 κατασκευές, ποσοστό 92,4 %.

Μόνον 161 κτίρια «σώθηκαν» ενώ 25 ήταν κλειστά. Ο κύριος όγκος των ζημιών αναφέρεται σε κατοικίες 1.047 τον αριθμό, ακολουθούν 596 επαγγελματικοί χώροι, 502 σταύλοι, αποθήκες ενώ περιλαμβάνονται και 36 εκκλησίες και δημόσια κτίρια.

Οι καταστροφές εντοπίζονται στα υπόγεια και ισόγεια με τη λάσπη της πλημμύρας να κατακλύζει έως και αφανίζει οικιακό, επαγγελματικό και γεωργικό εξοπλισμό. Τα φερτά υλικά έχουν καταλάβει μεγάλη έκταση στις αγροτικές περιοχές αφού αναχώματα και φράγματα έσπασαν  ενώ και ο περιορισμός της κοίτης των ποταμών από ανθρώπινο χέρι, ενέτεινε την καταστροφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο το οποίο φαίνεται  να αγνοεί και τη διοικητική διάρθρωση της χώρας αφού την Ιθακη η οποία ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητας της Κεφαλλονιάς, την αυτονομεί (Περιφερειακή ενότητα, την αναφέρει) οι υπόλοιποι έλεγχοι έδειξαν:

56 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, επί 57 ελέγχων

136 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης επί 169 ελέγχων

311 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, επί 363 ελέγχων

35 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,επί 39 ελέγχων

166 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας επί 171 ελέγχων

160 κτίρια με ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας όσο και ο αριθμός των ελέγχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)