to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 14.04.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Με το βλέμμα στο σήμερα, οραματιζόμαστε την κοινωνία τού αύριο

Ας υπερβούμε τεχνητές διαφορές με όρους προωθητικής σύγκλισης και ας κοιτάξουμε μπροστά για ένα επιτυχημένο, ενωτικό συνέδριο


Τώρα που οι προσυνεδριακές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των αντιπροσώπων για το συνέδριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας που εκπορεύονται από τη συμμετοχή μας σε αυτές τις διαδικασίες ως μέλη της Ν.Ε. της Α' Αθήνας, με στόχο να συμβάλουμε στην επιτυχή έκβαση της μάχης του συνεδρίου.


Μιας μάχης που το πραγματικό της διακύβευμα είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που, ως συνέχεια των αποφάσεων της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, θα βάλει τις βάσεις για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ανατροπής άμεσα και θα κοιτά προς τον οραματικό μας στόχο του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία στο μέλλον.

Ένα πρόγραμμα που στον πυρήνα του θα έχει ένα κράτος δικαίου, με αναδιανομή του πλούτου και των βαρών σε όφελος της κοινωνικής πλειονότητας.

Ένα πρόγραμμα που βασική του προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, με βάση το οποίο η δημόσια περιουσία θα διοικείται και αξιοποιείται από δημόσιο φορέα και δεν θα γίνεται βορά εξυπηρέτησης πελατειακών και ιδιωτικών συμφερόντων.

Ένα πρόγραμμα που βασική του απεύθυνση θα είναι η νέα γενιά και το μέλλον της, γιατί δεν νοείται Αριστερά που δεν εμπνέει τη νέα γενιά.


Αυτό για μας είναι το βασικό διακύβευμα του 3ου Συνεδρίου.

Για αυτούς τους λόγους, χρειαζόμαστε ένα κόμμα που τα μέλη του καταρχάς θα γνωρίζονται μεταξύ τους. Με τις Οργανώσεις Μελών ως κόμμα στον χώρο τους, με εκλεγμένα και όχι διορισμένα όργανα.

Με πρόεδρο και Κ.Ε. που θα εκλεγούν από το συνέδριο, που θα λογοδοτούν σε αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν θα δρουν ανεξέλεγκτα με όρους ομοσπονδιακού κόμματος.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που τα μέλη του όχι απλά θα αναλαμβάνουν υλοποίηση της πολιτικής του, αλλά και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της. Γιατί αυτό είναι άμεση δημοκρατία.

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα μελών και όχι ψηφοφόρων, ένα κόμμα που θα λειτουργεί με αρχές και αξίες και όχι κόμμα «σούπερ μάρκετ» όπου θα χωρούν όλοι.

Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στην Α' Αθήνας, με όρους κόμματος της Αριστεράς.

Έχοντας αυτά κατά νου, δουλέψαμε με όρους κόμματος όλο αυτό το διάστημα και στη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών στη Νομαρχιακή Οργάνωση της Α' Αθήνας. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021, εν μέσω πανδημίας και σκληρού lockdown, οργανώσαμε την πρώτη διαδικτυακή συνδιάσκεψη του κόμματος με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Πολλά νεαρά στελέχη αναδείχθηκαν και συμμετέχουν ενεργά στα όργανα, συμβάλλοντας με την πολιτική και επιστημονική τους επάρκεια αλλά και τη φρέσκια ματιά τους στη διαμόρφωση του πολιτικού μας λόγου.

Με το σκεπτικό της προσέγγισης της κοινωνίας, αλλά και της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών μας, οργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενεργό διάλογο με το κοινό, οι περισσότερες διαδικτυακές λόγω πανδημίας, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία αποτελεσματικά. Δώσαμε τη μάχη της λειτουργίας και της δράσης των οργανώσεων, παλεύοντας για την υλοποίηση της γενικής μας πολιτικής, αλλά και με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες σε θεματικά και τοπικά προβλήματα. Εμβληματική είναι η πρωτοβουλία της Ν.Ε. Α' Αθήνας για το φλέγον ζήτημα της στέγασης, που απασχολεί τελευταία και την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Οι θέσεις που διαμορφώσαμε για το δικαίωμα στη στέγαση ενσωματώθηκαν στις θέσεις του κόμματος κατά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.


Με αυτή τη λογική προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε και στο ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος. Με λογική απεύθυνσης στα πλατιά λαϊκά στρώματα και χτισίματος κοινωνικών συμμαχιών και όχι αριθμητικών συγκολλήσεων προσωπικοτήτων. Λογική που δικαιώθηκε και οδήγησε στην πολύ μεγάλη αύξηση των μελών μας.

Ας υπερβούμε τεχνητές διαφορές με όρους προωθητικής σύγκλισης και ας κοιτάξουμε μπροστά για ένα επιτυχημένο, ενωτικό συνέδριο που θα αναδείξει έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό, με αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και στόχο την ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση, που θα αναδείξει τη δεύτερη φορά Αριστερά, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία.

Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας, από το πιο νέο μέλος μέχρι τον πρόεδρο.

Τα μέλη της ΝΕ Α' Αθήνας

Χαρά Ματσούκα

Μιχάλης Σταυρουλάκης

Αχιλλέας Ρουσσιάκης

Διαμάντω Παυλοπούλου

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Μαρία Λυκούρα

Ανδρέας Θεολόγου

Γιώργος Σαγρεδάκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)