to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 31.12.2012

Κοινωνία

Με τόσα χρόνια Συριζαίο δήμαρχο πώς να μην γίνει τόσο χάλια η Αθήνα;

Όταν τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, προφανώς περνάνε σ' ένα άλλο, παράλληλο, σύμπαν.



Έγραφε ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα της 28ης Δεκεμβρίου για τα χάλια της Αθήνας που έχει γίνει «Απολίτιστη πόλη» «...Οι πορείες, αλλά κυρίως τα επεισόδια σ' αυτές, που συνοδεύονταν υποχρεωτικά από πετροπόλεμο, μολότοφ, δακρυγόνα, σπασίματα και καψίματα, έδιωξαν κόσμο και μαγαζιά. Αλλά το μεγάλο πλήγμα στην πόλη δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, στα γεγονότα που ακολούθησαν τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Στις εκτεταμένες καταστροφές, στα καψίματα και στις λεηλασίες στο όνομα «ενός άλλου κόσμου», ενός άλλου κοινωνικού οράματος, κατέρρευσαν κάμποσοι επιχειρηματίες και μαζί τους κατέρρευσε το Κέντρο της δυτικής, ευρωπαϊκής πόλης, κυψέλης ζωής και ανθρώπινης δραστηριότητας...»


Και συμπλήρωσε ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή της 30ης ότι ζούμε «Στη χειρότερη πόλη της Δύσης»

«...Στην Ελλάδα της αριστερής κομπορρημοσύνης και των πολλών αγώνων, οι άνθρωποι δεν έχουν πεζοδρόμια να περπατήσουν· οι πλατείες ιδιωτικοποιήθηκαν με «πρόχειρα» παραπήγματα που έστησαν οι καφετέριες· τα λίγα αρχιτεκτονικά κοσμήματα που απέμειναν (και λόγω της «δίκαιης οργής» των κουκουλοφόρων) μουντζουρώνονται επαναστατικώς· τα δέντρα χρησιμεύουν για να συρράπτονται χαρτόνια που λογίζονται τεκμήρια της «ελευθερίας του λόγου». Η πόλη δεν καταστράφηκε μόνο από την αντιπαροχή, που τότε ήταν μια λύση για το οξύτατο πρόβλημα της στέγασης του πληθυσμού· καταστρέφεται καθημερινά με δημοκρατικό τρόπο. Η μετανάστες απλώς ήρθαν και όξυναν υπάρχουσες παθογένειες...»


Δηλαδή, ζούμε σε μια πόλη που διαθέτει πάρκα αλλά τα δένδρα τα έκοψαν οι Συριζαίοι για τα τζάκια τους, τα νεοκλασσικά δημόσια κτίρια δεν κινδυνεύουν από την εγκατάλειψη ή την μπουλντόζα αλλά από τους γκραφιτάδες (μα τι έχουν τα σπρέι; θειικό οξύ;), πεζοδρόμια δεν υπάρχουν επειδή τόσα χρόνια επιμένουμε πως «ο νόμος καταργείται στο πεζοδρόμιο» και άρα οι υπεύθυνοι μας στερούν το προνομιακό μας πεδίο. Οι πλατείες καταλαμβάνονται από τα τραπεζάκια που πουλάνε τις εφημερίδες τους οι ΚΟΕτζήδες και η ΔΕΑ, και βέβαια τα μαγαζιά δεν κάνουν μπίζνες επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα γιατί πέρασε από το περίπτερο και αγόρασε την «Αυγή»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)